navigation-profile navigation-search navigation-menu navigation-services navigation-mail navigation-mail navigation-laddarefill navigation-forum navigation-close navigation-plus navigation-minus navigation-chevron-right navigation-newspaper heart

Appar med nummerupplysning - Att tänka på

Publicerad: 2013-11-27 08:40

Det finns i dag flera olika appar för nummerupplysning att ladda ner till smarta telefoner. Flera av dem bygger upp globala nummerupplysningstjänster med hjälp av sina användare och med användarnas telefonböcker i mobilen som källa.

När du godkänner att företaget får ta del av din telefonbok skall du tänka på att även hemliga nummer och andra känsliga uppgifter blir tillgängliga för alla användare av tjänsten. Dessutom finns det exempel på att svenska nummerupplysningsföretag köpt uppgifter från den här typen av företag och därmed har hemliga nummer kommit ut, vilket inte är tanken. Varje kund med hemligt nummer skall naturligtvis vara restriktiv med att lämna ut sitt nummer, men tänk på att du tar ett stort ansvar genom att godkänna tillgången till din telefonbok. Exempel på appar är; TrueCaller, WhosCall, DialmyName/CallmyName, Current Caller ID och CIA - Caller Identification App.
 

arrow-downt arrow-downt information navigation-arrow-down navigation-arrow-right