06 november 2023

2 min läsning

Hållbarhet

Så arbetar vi för noll utsläpp och noll avfall – varje dag

Kartonger av 100 % returfiber, mobilskal av återvunnen plast och möjlighet att "panta" själva mobilen. Läs om några av alla våra initiativ som gör miljön lite gladare.

Kvinna joggar i skogen framför sjö.

Våra mobilskal – närproducerat och av återvunnet material

Vi tar ett steg mot att minska utsläppen och skapar mer hållbara alternativ inom tillbehörsbranschen. Det gör vi genom att välja produkter tillverkade av återvunna material, minimera förpackningsavfall och optimera transporter. På detta sätt kan vi erbjuda våra kunder hållbara alternativ utan att kompromissa med kvalitet och funktionalitet.

Vi samarbetar med dbramante1928 som tillverkar sina mobilskal och plånböcker av återvunnen plast eller äkta läder – och mobilskalen är standard i de flesta av våra paketerbjudanden till företagsmarknaden. Mobilskalen är extremt tåliga och skyddar telefonen vid till exempel fall, vilket kan förlänga telefonens livslängd – en viktig faktor eftersom mobiltelefonen i sig har en större miljöpåverkan än själva skalen.

Efter dialog med Telia så har dessutom dbramante1928 valt att flytta en del av sin produktion från Kina till Danmark. Det har resulterat i en betydande minskning av koldioxidutsläppen vid inköp, dels genom minskade transporter, dels genom att produktionen i Danmark använder förnybar el.

Enligt dbramante1928 minskar deras koldioxidutsläpp med 85% när produktionen flyttas från Kina till Danmark.

Vi tar hand om din mobil genom hela livscykeln

Genom att skapa goda möjligheter att laga, panta, återanvända och återvinna mobiler vill vi bidra till en mer hållbar livscykel för mobiltelefoner. Vi kallar det för Telias mobilrörelse. Läs mer

Returnera mera med Telias nya kartong


Har du en gammal bredbandsrouter som behöver returneras, eller passar du på att panta din gamla mobil när du ändå ska köpa en ny? Telias nya kartonger är tillverkade av 100% returfiber, smart designade och gör returen enklare än någonsin. Allt för att minska utsläpp och avfall.

Våra coola kartonger

Eco Rating för miljösmart mobilval


Tillsammans med fyra andra europeiska telekombolag har vi tagit initiativ till en gemensam miljöklassificering för mobiltelefoner: Eco Rating. Mobilerna granskas och betygsätts, vilket gör det lättare för kunden att välja miljömedvetet, samtidigt som det uppmuntrar mobiltillverkarna att minska miljöpåverkan från sina produkter.

Allt om Eco Rating

Fler artiklar i samma ämne: