Koppla in bredband via telejacket med wifi-router

Det här behöver du:

• Wifi-router TG799vac med tillhörande strömadapter (Guiden fungerar även för TG789 och TG799v2. Observera att utseendet på dem kan skilja sig från routern på bilderna.)
  • Delningsdosa

Här kan du se en kort video som visar hur du kopplar in din router. Vill du hellre läsa en guide scrollar du bara ner.

1. Koppla in routern till telejacket

Det gör du genom att koppla in delningsdosan i det första telejacket samt i två av kontakterna på din router. Koppla sedan in strömadaptern och anslut routern till ett eluttag.

• Grå kontakt till grått uttag markerat med DSL.
    • Grön kontakt till grönt uttag markerat med 1.

Vissa modeller av wifi-router har tre kontakter i stället för två, detta påverkar inte dina tjänster. I det fall det är tre kontakter gör du som ovan men kopplar även i den svarta kontakten i det svarta uttaget.

På sidan av delningsdosan finns ett reglage. Har du ingen telefonitjänst låter du det vara. Har du däremot Telia Bas (fast telefoni) ställer du det på PSTN. Har du Telia Bredbandstelefoni väljer du VOIP.

2. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt

Programvaran uppdateras nu automatiskt och tjänsterna börjar fungera allteftersom. Det tar ca 15 minuter för wifi-routern att läsa in programvaran, koppla inte bort några sladdar under denna tid.

Du hittar namnet på ditt nätverk och lösenord på routerns undersida.

3. Börja surfa

För att surfa trådlöst, följ guiden Anslut till wifi-router. Vill du surfa med kabel ansluter du bara en nätverkskabel från din dators nätverksuttag till en av routerns gula portar.

Wifi-guiden
    I Wifi-guiden har vi samlat flera bra tips, bland annat var du ska placera din router, för att du ska få ett snabbt wifi hemma.

Koppla in tv
    Ska du även koppla in tv? Följ guiden Koppla in tv från Telia.

Routerns lampor
    Här kan du läsa vad de olika lamporna betyder.

4. Problem?

Om det inte funkar kan du använda vår automatiska felsökning