Aktivera namnpresentation

Vill du se mer information om vem som ringer till dig och vart samtalet kommer ifrån? Med funktionen Push-meddelanden får du fullständig information om ett inkommande samtal och gör det enklare att både prioritera och hantera dina samtal. I den här guiden beskriver vi hur du aktiverar Push-meddelanden och identifiering av samtal i appen Smart Connect.

Aktivera Push-meddelanden

När Push-meddelanden aktiveras visas:

• Kontakpersonens namn
  • Könamn
  • Källan från en samtalsöverföring

Funktionen kräver wifi- eller mobildataanslutning och att aviseringar är aktiverade i telefonens inställningar.

Med iOS

1. Öppna eller logga in i appen Smart Connect.
  2. Gå till din användarprofil genom att klicka på användarikonen.
  3. Gå till Namnpresentation.
  4. Välj Push-meddelanden.
  5. Bocka i reglaget vid Skicka push-meddelanden.
  6. Tryck på Öppna aviseringsinställningar.
  7. Bocka i reglaget Tillåt notiser.
  8. Klart!

Med Android

1. Öppna eller logga in i appen Smart Connect.
  2. Gå till din användarprofil genom att klicka på användarikonen.
  3. Gå till Namnpresentation.
  4. Välj Visa framför andra appar.
  5. Bocka i reglaget för Tillåt behörighet.
  6. Klart!

Du behöver även se till att Läsa tillstånd för telefonsamtal är aktiverat.

1. Gör enligt steg 1–3 i instruktionen ovan.
  2. Välj Läsa tillstånd för telefonsamtal.
  3. Skrolla ned och välj Behörighet.
  4. Tillåt Telefon och Kontakter.
  5. Klart!

Aktivera Identifiering av samtal (iOS)

När Identifiering av samtal aktiveras visas:

• Kontaktpersonens namn

Funktionen kräver inte wifi- eller mobildataanslutning men Samtals-ID och blockering behöver vara aktiverat i telefonens inställningar.

1. Gå till Inställningar i din telefon.
  2. Välj Telefon.
  3. Klicka på Samtals-ID och blockering.
  4. Aktivera Identifiering av samtal genom att bocka i reglaget för Smart Connect.
  5. Klart!