KUNDKOMMUNIKATION OCH SÄKERHET PÅ NÄTET

Telia arbetar ständigt med att förbättra produkter och tjänster. Dina synpunkter är en viktig del i det arbetet och därför är det viktigt att du känner dig trygg i kommunikationen med oss.

Erbjudande
Erbjudande

DIN SÄKERHET PÅ NÄTET

Tyvärr förekommer det många försök att lura våra och andra företags kunder att lämna ifrån sig personlig och känslig information. På engelska kallas detta fenomen för phishing och på svenska översätts det till nätfiske.

Via e-post och sms försöker bedragare lura kunder att det är ett företag eller en myndighet som är avsändare med avsikten att kunder ska lämna ifrån sig olika typer av uppgifter.

HUR KAN DET SE UT?

Utskicken kan vara förhållandevis professionella. I vårt fall med Telias logotyp och Telia-liknande e-postadresser som avsändare och liknande länkar som vi själva använder vid utskick.

Ofta handlar utskicken om en påstådd dubbelbetalning av en faktura och om en återbetalning. Det kan även vara information om att ditt konto är låst för att du inte fyllt i ett så kallat ”Online-Säkerhets Formulär för år 2014” hos Telia. Sms-utskicken kan innehålla information om att en ovanlig aktivitet har skett på ditt konto och att du ska följa länken för att kontrollera att inget konstigt har hänt.

Tänk på att inte klicka på några länkar som ser tveksamma ut och lämna aldrig ut personuppgifter, inloggningsuppgifter eller kontouppgifter. Telia blockerar och spärrar de länkar och avsändaradresser vi känner till.

Telia och Telias samarbetspartners begär aldrig att kunder ska lämna ifrån sig sina uppgifter via e-post eller sms!

Erbjudande

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

För att kunna arbeta effektivt med dina synpunkter samarbetar vi på Telia med ett antal externa företag när vi genomför marknadsundersökningar och kundenkäter. För att du ska känna dig trygg i kommunikationen med oss har vi listat våra samarbetspartners och deras avsändaradresser.

Bosbec gör utskick från följande avsändare: http://tmr.telia.se
www.bosbec.se

Bright Relation AB gör utskick från följande avsändare: info@teliasonera.com
www.brightrelation.com

Effectis AB gör utskick från följande avsändare: info@effectris.se
www.effectris.se

Ipsos gör utskick från följande avsändare: support@tyckomtelia.se,
undersokning@tyckomtelia.se, noreply@tyckomtelia.se
www.ipsos.se

Norstat gör utskick från följande avsändare: info@norstat.se
www.norstat.se

Satmetrix gör utskick från följande avsändare: teli1203a@ccsurvey.com
www.satmetrix.com

Stelacon gör utskick från följande avsändare: webbenkat@stelacon.se, kontakt@stelacon.se, anmalan@stelacon.se
www.stelacon.se

TNS Sifo gör utskick från följande avsändare: mailto:teliasonera.customerfocus@tns-global.com
www.tns-sifo.se