DET BÄSTA FRÅN BEFORE BUSINESS

Under hösten har vi på Telia Företag bjudit in till fysiska och digitala "Before Business"-events i syfte att visa och inspirera kring framtiden. Tillsammans med vår podcastduo Digtalisterna har vi bjudit in talare som Kjell A Nordström, Danica Kragic, Joakim Jardenberg och Gustaf Josefsson som behandlat ämnen som Unicorns – det svenska startup-fenomenet, ”The Great Urban Attraction Game” och robotisering/automatisering. Vi har diskuterat kommunikation i en allt mer digitaliserad värld, och hur framtidens arbetsplats ser ut – helt enkelt vad digitaliseringen egentligen innebär för ditt företag.


Till vår hjälp har vi haft vår senaste rekrytering – den digitala augmented reality-roboten Ailet - på plats för att ställa frågor och utmana talarna. Här har vi samlat det bästa materialet från våra events som vi hoppas ska inspirera och boosta er på bästa sätt.

STOCKHOLM, URBAN DELI, 20 OKTOBER

SKA ROBOTEN SE UT SOM EN MÄNNISKA?

Robotforskaren Danica Kragić presenterade ett antal områden där robotisering och automation utvecklas snabbast just nu. Vad har foskningen för svar och var kan ditt företag hjälpa till att hitta lösningen?

Danica tar upp ett antal frågor såsom: Vilka jobb kommer robotar att kunna utföra i framtiden? Ska robotar se ut som människor eller inte? Vilket yrke står på tur där människa byts mot maskin? Hur kommer framtidens arbetsmarknad för människor se ut?

Filmklippets längd: 06:15 min.

MALMÖ, MEDIA EVOLUTION CITY, 19 OKTOBER

FRAMTIDENS ARBETSPLATS KANSKE REDAN FINNS?

Digital-gurun Joakim Jardenberg lär oss allt om framtidens arbetsplats. Samhället förändras i ett allt ökande tempo. Människorna är i grunden de samma, men med nya förutsättningar följer nya krav och förväntningar - bland annat på arbetsplatsen. Det här väcker frågor om arbetsmiljö och teknik, om rekrytering, lönsamhet och inte minst ledarskap. Frågor som är direkt avgörande för alla organisationers överlevnad. Över det här seminariet belyser Joakim svaren.

Filmklippets längd: 28:54 min.

GÖTEBORG, CAFÉ DA MATTEO, 18 OKTOBER

RESAN FRÅN BIG BANG TILL BIG DATA

Entreprenören och framtidsforskaren Gustaf Josefsson håller en utmanande och tankeväckande föreläsning som gör dagens snabba utveckling till en del av en större berättelse om mänsklighetens ständiga sökande.

I slutet av detta årtionde kommer fem miljarder människor att äga en smartphone - mänsklighetens samlade kunskap rakt i fickan. När vi låter tekniken guida oss mot öppen, sårbar och ärlig kommunikation, kan vi gå från att skapa hierarkier och maktspel till att bygga ekosystem, där vi alla tillsammans tillåts skapa vår framtid.

Filmklippets längd: 07:01 min.

GÖTEBORG, CAFÉ DA MATTEO, 29 SEPTEMBER

THE GREAT URBAN ATTRACTION GAME

Dr Kjell A Nordström tittar in i framtiden och ser ett storgöteborg som bas för några av världens främsta företag.

Idag är det städer, snarare än länder, som konkurrerar om företagens och människornas uppmärksamhet och gunst. Fenomenet kallas The Great Urban Attraction Game. Som hem för företag i världsklass har Göteborg utvecklats till en mötesplats där traditionell svensk industri möter det modernaste av det moderna.

Filmklippets längd: 05:32 min.

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

close information navigation-arrow-down navigation-arrow-right panic playbutton