Connected Business

Torsdag 2 juni 2022 | 12:00 –17:30 Sveavägen 10A | 12:50 - 16:00 online

Din framgång finns i mötet

Se Connected Business nu

Försnack

Försnack innan årets event med Niclas Krantz chef för affärsenheten public and key på Telia, Fredrik Sidmar VD Telia Cygate och Carl Fredrik Lidman chef för affärsenheten large på Telia.Visa mindre

1. Sara Nazari

Sara Nazari, en av Sveriges största spoken word artister var på plats under Connected Business 2022 och inspirerade publiken om livet och vikten av att leva i nuet. Här berättar om sin bakgrund och drivkraften för att göra samhället bättre genom sin röst.

2. Digital beredskap

Åke Holmgren från MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, kommer i programpunkten Digital beredskap för en osäker omvärld att diskutera hur vi skyddar viktiga samhällsfunktioner, och vad företag och verksamheter kan göra för att säkra sina digitala tillgångar.

3. Välkomna till Connected Business

Tobias Larsson från Telia hälsar välkomna till årets Connected Business. Tobias driver Telias företagsaffär, en av Sveriges största leverantörer av kommunikations- och IT-tjänster till företag och offentlig sektor.

Han har lång erfarenhet av att stötta företag och organisationer med digitalisering, innovation och strategi, bland annat som vice vd på Capgemini Invent, ett av landets ledande konsultföretag.

4. Infrastruktur i samhällets tjänst

Telias egen strategi- och innovationschef Magnus Leonhardt delar med sig av aktuella insikter under temat "Infrastruktur i samhällets tjänst".

5. Intervju med Åke Holmgren

Åke Holmgren kliver upp på scenen igen, nu för en intervju. 

Den digitala hotbilden är ett brännande ämne som genererar dagliga rubriker. MSB:s chef för cybersäkerhet, Åke Holmgren, gästar oss och pratar digital beredskap för en osäker omvärld, tillsammans med Telia Sveriges CTO Staffan Åkesson och VD Anders Olsson.

6. Uppkopplade robotar revolutionerar jordbruket

Under rubriken Hållbar automation möter vi Erik Jonuks, VD på Ekobot, som satsar på att revolutionera jordbruket med uppkopplade robotar som rensar bort ogräs mekaniskt, istället för med gifter.

7. Musiklägret Side by side

Se hur Göteborgs symfoniker med teknikens hjälp lyckats genomföra ett musikläger på distans.

8. Kundfokus med skalbar omnikanalsplattform

Under rubriken Smart arbetsliv talar Kjell & Companys CTO Martin Knutson med Elin Strindmark från Telia.

Med spännande prylar och kloka råd har Kjell & Company hjälpt till att hålla svenska folket i teknologisk framkant ända sedan 1988. Idag jobbar man med en skalbar omnikanalsplattform och har ständigt kunderna i fokus.

9. Resan till molnet

Under rubriken Smart arbetsliv får vi höra Mattias Berglund från Sveriges a-kassor som berättar om hur de gjorde den stora Resan till molnet, i en diskussion med Telia Cygates Pernilla Benerfalk.

10. Kraften i både- och

Connected Business avslutar i stor stil, med en utmanande halvtimme tillsammans med journalisten och författaren Andreas Ekström. Han har i många år haft luppen över skärningspunkten mellan människan och den digitala revolutionen, och tar oss med på en tankeväckande resa under parollen Kraften i både- och.

11. Trendspaning

Från den digitala sändningen får vi prata med Pernilla Wikman, chef för Telias globala företagsaffär, gästar studion och levererar en trendspaning – vilka frågor är hetast hos kunderna just nu?

12. Intervju

Intervju med Andreas Ekström.

Andreas är journalist och åttafaldig författare till böcker om allt från Googles segertåg till Carolas artistgärning. Han är en rutinerad föreläsare som utsetts till ”Årets talare 2019”, och på TED.com har han dragit internationell miljonpublik när han pratat sökalgoritmer.

Våra talare

Åke Holmgren

Åke Holmgren – chef cybersäkerhet MSB

Oron för cyberattacker och deras skadeverkningar är en hyperaktuell fråga, digital trygghet har blivit hårdvaluta. Åke Holmgren från MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, kommer i programpunkten Digital beredskap för en osäker omvärld att diskutera hur vi skyddar viktiga samhällsfunktioner, och vad företag och verksamheter kan göra för att säkra sina digitala tillgångar.

Åke har över 20 års erfarenhet inom cybersäkerhet och skydd av kritisk infrastruktur, och har doktorerat i risk- och säkerhetsanalys vid KTH. 

Åsa Kåryd

Åsa Kåryd – moderator

Åsa är marknadsansvarig för digital inkludering på Telia Sverige och moderator för Connected Business 2022 och kommer leda oss igenom dagens program. 

Åsa leder arbetet med digital inkludering på Telia i Sverige, och samarbetet med kommuner för att fler grupper i samhället som seniorer och småföretagare ska kunna tillgodogöra sig digitala tjänster. Åsa har lång erfarenhet av ledarskap och utbildning och har tidigare bland annat varit rektor och lärare.

Paulina Modlitba – foto: Jennifer Kivinen

Paulina Modlitba – moderator onlinesändning

Paulina är moderator för den digitala studion, med exklusivt innehåll för alla onlinegäster på Connected Business.

Paulina är digital konsult och professionell moderator, med bred erfarenhet från hela det digitala ekosystemet. Hon är ingenjörsutbildad på KTH och har en master från MIT i Cambridge, USA. Hon har arbetat med affärsutveckling och framtidsbevakning på Bonnier R&D, och även med digital produktutveckling och marknadsföring på startups som Stardoll och Toca Boca.

Anders Olsson – vd Telia Sverige

Anders är sedan 2018 VD för Telia Sverige, Sveriges ledande telekomoperatör. Han är också en del av Telia Companys koncernledning och har lång erfarenhet av seniora befattningar inom telekombranschen. 

Anders kommer berätta om vilken beredskap en ledande operatör som Telia har för plötsliga händelser i omvärlden. Han deltar i programpunkten ”Digital beredskap för en osäker omvärld.

Tobias Larsson – chef för B2B, Telia

Tobias driver Telias företagsaffär, en av Sveriges största leverantörer av kommunikations- och IT-tjänster till företag och offentlig sektor.

Han har lång erfarenhet av att stötta företag och organisationer med digitalisering, innovation och strategi, bland annat som vice vd på Capgemini Invent, ett av landets ledande konsultföretag. 

Tobias är värd för Connected Business och kommer öppna årets evenemang.

Pernilla Benerfalk – chef Managed Services Telia Cygate

Pernilla kommer moderera programpunkten med ”Resan till molnet”. 

Pernilla har 20 års ledarerfarenhet inom internationella IT-bolag, senast Fujitsu. Hon leder idag ett team med fler än 180 medarbetare och ansvarar för Telia Cygates IT-drift tjänster inom nät, säkerhet och hybrid-IT.  

Erik Jonuks

Erik Jonuks – VD Ekobot

En 5G-uppkopplad jordbruksrobot som identifierar ogräs med hjälp av kameror och AI, och sedan plockar bort de oönskade plantorna mekaniskt. Där har vi idén hos den svenska startupen Ekobot, som vill minska användningen av besprutning och gifter samtidigt som lantbrukarna får tid till annat.

Erik Jonuks är agronom i grunden och har lång erfarenhet av affärsutveckling inom startups och tillväxtbolag. Nu är han VD för Ekobot, och gästar Connected Business 2022.

Martin Knutson – CTO, Kjell & Company

Martin Knutson – CTO, Kjell & Company

Med spännande prylar och kloka råd har Kjell & Company hjälpt till att hålla svenska folket i teknologisk framkant ända sedan 1988. Idag jobbar man med en skalbar omnikanalsplattform och har ständigt kunderna i fokus.

Martin Knutson har funnits med i bolaget i över 20 år, i olika teknikinriktade roller. Idag är han Chief Technology Officer, och kommer till Connected Business för att dela med sig av listiga lösningar under rubriken Smart arbetsliv.

Andreas Ekström – föreläsare och journalist

I skärningspunkten mellan människa och maskin krävs omdöme. Den här föreläsningen med temat "Kraften i både och" är inte bara oumbärlig för den som vill förstå sin omvärld – den blir dessutom till ett digitalt beslutsstöd för den som navigerar en ny värld och en ny tid. Det här vill ni inte missa.

Andreas är journalist och åttafaldig författare till böcker om allt från Googles segertåg till Carolas artistgärning. Han är en rutinerad föreläsare som utsetts till ”Årets talare 2019”, och på TED.com har han dragit internationell miljonpublik när han pratat sökalgoritmer.

Elin Strindmark

Elin Strindmark, Teamlead för Smart Arbetsliv, Telia

Elin ansvarar för Telias satsning på digitala tjänster för ett smart arbetsliv och brinner för att guida kunderna till rätt IT- och kommunikationstjänster som lyfter deras verksamhet. Hon har mer än 15 års erfarenhet från IT-och telekombranschen, och har arbetat med produktledning, försäljning och affärsstöd.

Elin kommer moderera programpunkten Smart Arbetsliv.

Mattias Berglund

Mattias Berglund – Team Lead, Sveriges a-kassor

Sveriges a-kassor är den gemensamma service- och intresseorganisationen för landets alla a-kassor, och berör därmed 3,9 miljoner svenskar. Man har nu tagit klivet till molnet: den fysiska serverhallen för test- och utvecklingsmiljöerna har ersatts av en virtuell sådan, och därmed har en ny värld av flexibilitet öppnat sig.

Mattias Berglund är Team Lead på Sveriges a-kassor, och tekniskt ansvarig för den Azure Stack-hub från Telia Cygate som nu är mittpunkten för organisationens IT-infrastruktur. Han berättar på Connected Business om sina erfarenheter från resan till molnet.

Staffan Åkesson

Staffan Åkesson – teknisk chef, Telia

Staffan deltar i programpunkten ”Digital beredskap för en osäker omvärld” och kommer berätta hur känslig infrastruktur som näten skyddas och vilka åtgärder andra företag och offentliga verksamheter kan ta för att skydda sina digitala tillgångar. Han ansvarar för Telias digitala infrastruktur i Sverige, inklusive fasta och mobila nät, datahallar och fysisk infrastruktur.

Staffan deltar i programpunkten ”Digital beredskap för en osäker omvärld” och kommer berätta hur känslig infrastruktur som näten skyddas och vilka åtgärder andra företag och offentliga verksamheter kan ta för att skydda sina digitala tillgångar.

Magnus Leonhardt – strategi och innovation B2B, Telia

Magnus har mer än 25 års erfarenhet från tech-branschen. Med blicken ständigt riktad mot framtiden, ansvarar han för Telia B2Bs strategiarbete, med utgångspunkt i de samhällstrender och den teknikutveckling som formar företag och offentlig verksamheters långsiktiga digitaliseringsbehov.

"Infrastruktur i samhällets tjänst" är temat för Magnus key note framförande. Mot bakgrund av ökat fokus på digital och personlig säkerhet och ett kraftigt försämrat säkerhetsläge i omvärlden, utforskar han vilken roll digital infrastruktur spelar för att kunna öka takten i den digitala omställningen, och därmed värna om svensk konkurrenskraft och välstånd.

Missade du Telia Connect to business 2021?