DET HÄR ÄR FRAMTIDENS NÄT

Framtidens nät tar form när fiber och mobilt ersätter delar av kopparnätet

framtidens nät

FRAMTIDSSÄKER KOMMUNIKATION

Den pågående digitaliseringen av samhället har gjort att en snabb och stabil uppkoppling med hög kapacitet blir allt viktigare, där vi bor, arbetar och rör oss.

Telia fortsätter därför arbetet med att modernisera och bygga ut näten för att kunna leverera nya avancerade digitala tjänster till våra kunder. På så sätt skapas det vi kallar Framtidens Nät.

Läs mer nedan om de tjänster vi har tagit fram för att passa er verksamhet både idag och imorgon. Kontakta oss via intresseformuläret för att ta del av de specifika Framtidens Nät-erbjudandena.

Erbjudande
Erbjudande

JOBBMOBIL KONTORSTELEFONI

Ni behåller ert fasta inarbetade nummer och ringer med en skrivbordstelefon via mobilnätet. Beroende på hur mycket ni ringer finns det två alternativ av erbjudandet:

Jobbmobil Kontorstelefoni Rörlig - 99 kr/mån*
Följande ingår:
- Fast & mobilt nummer
- Trådlös telefon, Huawei F685
- Öppningsavgift 0,65 kr
- Minutavgift 0,65 kr/min

Jobbmobil Kontorstelefoni Fastpris - 249 kr/mån*
Följande ingår:

- Fast & mobilt nummer
- Trådlös telefon, Huawei F685
- Fria samtal

*Erbjudande gäller vid tecknande av tjänst om minst 24 månader.

TELIA BREDBAND 4G

Välj hastighet utifrån era behov och ge företaget en snabb och stabil uppkoppling. Surfa trådlöst via wifi eller anslut datorn direkt till routern.

Telia Bredband 4G - från 279 kr/mån*
Följande ingår:
- Wifi-router, Huawei 5186
- 250 GB datavolym**
- Hastighet: 2Mbit/s

Möjligt att uppgradera hastigheten
2-10 Mbit/s – 379 kr/mån
10-30 Mbit/s – 479 kr/mån
20-60 Mbit/s – 729 kr/mån

*Erbjudande gäller vid tecknande av tjänst om minst 24 månader.
**Efter förbrukad datavolym sänks hastigheten till 1Mbit/s. Ni kan även välja att köpa ytterligare 250 GB för 249 kr.

Erbjudande

VAD HÄNDER NÄR FIBER OCH MOBILT ERSÄTTER DELAR AV KOPPARNÄTET?

Varför görs den här övergången?

Delar av det gamla kopparnätet lever inte längre upp till kundernas ökade behov av mer kapacitet och bättre driftsäkerhet i takt med att alltfler använder moderna tjänster. Vi fortsätter därför arbetet med att modernisera och bygga ut näten för att kunna leverera nya och avancerade digitala tjänster till våra kunder. Samtidigt går vi över till modernare lösningar och framtidssäker teknik, främst via fiber eller mobilnäten.

Varför just de här stationerna?

Det är en kombination av gammal teknik, få och sjunkande antal kunder och god mobiltäckning från Telia. Inom vissa av dessa områden finns det dessutom fiber.

Vad händer om Telias täckning är dålig där jag bor?

Oftast fungerar det med routern/basenheten även när det inte går att använda en vanlig mobiltelefon inomhus. Om det inte skulle fungera kompletteras utrustningen med en utomhusantenn, som en tekniker monterar där signalen från mobilnätet är starkast.
Om du trots detta inte kan få en fungerande lösning från Telia finns andra operatörer som kan lösa dina behov.

..Telia tar ansvar för att alla berörda kunder får information och vägledning till de alternativ för telefoni och bredband som finns på marknaden. Hos den operatörsneutrala kundtjänsten Telekomguiden kan du få opartisk information om vilka leverantörer du kan vända dig till för en ny lösning. I de få fall där alternativ helt saknas träder Post- och telestyrelsen in och säkerställer att den lagliga rätten till telefoni och bredband uppfylls.

Blir det fler förändringar senare?

Ja, modernisering och förbättringar av nätet är ett arbete som pågår hela tiden. Såväl kommuner och kunder kommer att få information i god tid.

Erbjudande

OSÄKER?

Vi erbjuder alla berörda Telekomguiden, en operatörsneutral kundtjänst som kan ge dig opartiska råd kring alternativ på marknaden.
Du når Telekomguiden via www.telekomguiden.se eller på telefon 010-130 79 00.

Observera att Telekomguiden inte kan kan ej hjälpa dig med beställning eller lösa en specifik tjänst/behov.