5 vägar till arbetsro i kontorslandskap

Det öppna kontorslandskapet är perfekt för samarbete och utbyte av idéer, men det kan också vara en påfrestande miljö att vistas i på daglig basis. Därför rådfrågade tidningen Businessweek.com ett antal experter och sammanställde den här listan med tips som kan hjälpa dig fungera i ett kontor utan väggar.

1. Ta alla privata samtal på en gång

Ta med telefonen till ett avskilt rum och avhandla allt som har med kärleksliv, renoveringar, skolgång, hockeyträningar eller barnomsorg en gång per dag.

2. Ta en promenad

Man kan lätt känna sig pressad av att jobba i ett kontorslandskap, där man ständigt är påpassad. Lämna därför datorn och skrivbordet – eller hela kontoret – när du tar en paus, och gå en liten sväng.

"Lämna kontoret när du tar paus"

3. Ha något rogivande i hörlurarna

Alla blir lugna av olika saker, en del av speed-metal, en del av Beethoven och en del av en intressant podcast – för de flesta fungerar lugn instrumental musik. Hitta det som får ner din puls!

4. Stäng ned när du inte vill bli störd

Stäng av webbläsaren och mailprogrammet och ta på dig hörlurar. Signalera tydligt till omgivningen att du inte vill bli störd – och gör det DU bestämmer dig för att göra.

5. Skaffa dig tid att tänka

Det är lätt att falla in i det kollektiva tempot, som oftast är högt i ett kontorslandskap. Planera därför in tid för reflektion, gärna i en lugnare miljö där du kan sortera tankarna.