Telia lanserar nytt heltäckande säkerhetsskydd

Känsliga uppgifter av olika slag är hårdvaluta för brottslingar på nätet, och nästan hälften av svenskarna känner stor oro att drabbas. Därför lanserar Telia nu den första omfattande skyddstjänsten i Sverige: Telia Trygghetspaket.

Olika former av nätbrottslighet, inte minst i form av id-kapningar och olika former av bedrägeriförsök, är en otrevlig verklighet. Fyra av tio svenskar har blivit utsatta för bedrägeriförsök på nätet, enligt Internetstiftelsens undersökning Svenskarna och internet 2021, och 44% känner stor oro för att drabbas. Känsliga uppgifter som kreditkortsnummer eller lösenord blir stulna, och köps och säljs i de mörkare hörnen av nätet. För den som drabbas av identitetsstöld kan konsekvenserna bli omfattande och dyra.

Därför lanserar Telia nu en ny lösning som ger ökad trygghet i familjens uppkopplade liv. Telia Trygghetspaket är den första tjänsten i Sverige som inte bara samlar skydd mot id-stöld och intrång utan även inkluderar försäkring och juristhjälp om olyckan trots allt ändå skulle vara framme.

– I takt med ökade bedrägerier har våra personuppgifter och digitala spår blivit hårdvaluta på nätet, och det måste vi skydda oss och våra barn från. Därför lanserar vi nu ett helhetsskydd med allt som behövs samlat i en och samma tjänst, något vi hoppas underlättar för fler och bidrar till ett tryggare liv på nätet för hela familjen – stora som små, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär.

Telia trygghetspaket bevakar känsliga uppgifter som användarnamn, lösenord eller kortnummer, och slår larm om de skulle läcka ut i samband med dataintrång på olika sajter och onlinetjänster. Paketet inkluderar också skydd mot virus, nätfiske och intrång, och funktioner som säkra banköverföringar och VPN. Om någon i familjen ändå skulle drabbas ingår försäkring och juristhjälp vid id-kapning, och även hjälp från jurist i händelse av nätkränkningar (till exempel spridning av privata bilder).

Läs mer om Telia Trygghetspaket här.