Öppna portar wifi-router TG 799VAC

Beroende på vilken mjukvara din wifi-router har kan gränssnittet se olika ut. Om det inte ser ut som på bilderna nedan, välj då rätt router här

1. Öppna en webbläsare och skriv in 192.168.1.1 i adressfönstret. Tryck på Enter.

Fungerar det inte kan du prova att skriva in 192.168.1.254 istället.

2. Logga in med dina användaruppgifter

Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som ditt användarnamn (Viktigt med stort A). Fungerar inte det, skriv in admin istället.

Skriv sedan in det lösenord (Access Key) som står på undersidan/baksidan av din trådlösa wifi-router.

Klicka på Sign in.

3. Klicka på WAN-services.

4. Klicka på Add new port mapping.

5. Fyll i fälten

Name - skriv in applikationen eller spelets namn.

Protocol - välj TCP och/eller UDP beroende på vilka portar du vill öppna.

WAN port samt LAN port - skriv in de portar du vill öppna för applikationen eller spelet. Båda fälten måste fyllas i även om det bara är en port som ska öppnas.

Destination - välj vilken enhet i ditt nätverk som du vill att portöppningen ska gälla för.

När du är klar, klicka på + (add) till höger.

Är porten blockerad?

Följande portar är blockerade i Telias nät: 135-139, 445, 25, 53. Port 67 UDP och 8080 UDP är blockerade för inkommande trafik. Ytterligare portar som är blockerade för dig med wifi-router: 23, 123, 514, 1900, 5660, 51005.
Boka en Personlig Tekniker för ytterligare hjälp.