Öppna portar wifi-router Sagemcom F@st 5370e

Beroende på vilken mjukvara din wifi-router har kan gränssnittet se olika ut. Om det inte ser ut som på bilderna nedan, välj då rätt router här

1. Öppna en webbläsare och skriv in 192.168.1.1 i adressfönstret. Tryck på Enter.
    192.168.1.1
  2. Logga in med dina användaruppgifter
    1. Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som ditt användarnamn (Viktigt med stort A). Fungerar inte det, skriv in admin istället.
    2. Skriv sedan in det lösenord (Web Access Key) som står på undersidan/baksidan av din trådlösa wifi-router.
    3. Klicka på Sign in.
  3. Klicka på Access Control.
  4. Klicka på fliken Port Forwarding. Scrolla sedan ner en bit för att komma till nästa steg.
  5. Fyll i fälten Custom Service name  - Skriv in applikationen eller spelets namn.
    Service - Välj Other, om du inte ska ställa in något speciellt.
    Protocol - välj TCP eller UDP beroende på vilka portar du vill öppna.
    External Host - Används normalt sett inte.
    Internal Host -  Skriv in den enhet (IP-adress eller MAC-adress) som du vill att regeln ska styra mot.
    External Port - Skriv in den port du vill öppna.
    Internal Port - Normalt sett väljer du samma som External Port.

Är porten blockerad?

Följande portar är blockerade i Telias nät: 135-139, 445, 25, 53. Port 67 UDP och 8080 UDP är blockerade för inkommande trafik. Ytterligare portar som är blockerade för dig med wifi-router: 23, 123, 514, 1900, 5660, 51005.
Boka en Personlig Tekniker för ytterligare hjälp.