Koppla in wifi-repeater med Wifi-router

En wifi-repeater ökar wifi-signalernas räckvidd och gör att du kan surfa snabbare trådlöst i hela bostaden.

Det här behöver du:

• En Wifi-router (märkt TG799vac, TG799vn eller TG789 på undersidan).
  • Två wifi-repeatrar (TG234) – en kommer att fungera som sändare av wifi-signaler och en som mottagare.
  • Strömadapter och nätverkskabel (följer med i kartongen)

1. Ställ in den ena repeatern på Auto

Ställ in reglaget på baksidan av repeatern på Auto.

2. Koppla repeatern till nätverket

Koppla en nätverkskabel från repeatern till en av de gula portarna på din router. Den valda repeatern kommer att fungera som sändare av wifi-signalerna.

Obs! Ställ inte repeatern för nära din router, utan cirka 50 cm ifrån så att den inte påverkar wifi-signalerna.

3. Koppla sändaren till ett eluttag och starta den

Koppla strömkabeln från repeatern till ett eluttag och starta den genom att trycka på knappen On på baksidan.

4. Vänta på att lampan Access point lyser

Lampan Access point ska nu börja blinka i grönt. Vänta tills den lyser med ett fast grönt sken, det kan ta ett par minuter.

Obs! Om lampan inte lyser med fast grönt sken inom några minuter har wifi-repeatern inte ställt in sig som sändare (accesspunkt) automatiskt. Ställ då reglaget på Access Point istället. Starta sedan om repeatern genom att stänga av den på On-knappen, vänta tio sekunder och sedan trycka på On igen.

5. Ställ mottagarens reglage på Repeater

Placera den andra repeatern, mottagaren, där du vill förbättra ditt wifi, tänk på att inte ställa den för nära tjocka väggar och annan elektronisk utrustning (gärna en meter ifrån). Ställ reglaget på Repeater.

Koppla en strömkabel från mottagaren till ett eluttag och starta den genom att trycka på On-knappen. Vänta tills lampan Power lyser med ett fast grönt sken, det kan ta ett par minuter.

6. Anslut sändare och mottagare till varandra

Tryck på knappen märkt WPS på din sändare och vänta tills knappen blinkar i orange. Tryck därefter på WPS-knappen på din mottagare.

När både sändare och mottagare lyser med ett fast grönt sken är de anslutna till varandra. Efter ett litet tag kommer knappen att slockna men enheterna förblir sammankopplade.

7. Anslut dig till wifi

Namnet på ditt nya nätverk och lösenord finns på baksidan av sändaren – den repeater som är kopplad till routern. Det ersätter alltså det nätverk som du haft tidigare. Tänk på att uppdatera
    wifi-uppgifterna i de enheter du surfar trådlöst med hemma, som mobilen, surfplattan och datorn.

Obs! Behöver du mer hjälp för att ansluta dig till wifi följ den här guiden: Anslut till trådlöst nätverk.

Tips och tricks om wifi

Lär dig hur du kan göra ditt wifi bättre och snabbare med vår Wifi-hjälp.