Koppla in wifi-repeater med wifi-router

En wifi-repeater ökar wifi-signalernas räckvidd och gör att du kan surfa snabbare trådlöst i hela bostaden.

Det här behöver du:

• Wifi-router (F@st 5370 Sagemcom, TG799vac Xtream).  Din router kan skilja sig från den på bilderna men tillvägagångssättet är detsamma.
  • Wifi-repeater (TG234).
  • Strömadapter och nätverkskabel (följer med i kartongen).

Här kan du se en kort video som visar hur du kopplar in din router. Vill du hellre läsa en guide scrollar du bara ner.

1. Ställ in reglaget

Ställ in reglaget på baksidan av repeatern på Repeater

2. Koppla in repeatern till ett eluttag och starta den

Placera repeatern i närheten av den plats där du vill förstärka wifi:t men så att du fortfarande har täckning från routern. Tänk på att inte ställa den för nära tjocka väggar och annan elektronisk utrustning.

Koppla strömkabeln från repeatern till ett eluttag och starta den genom att trycka på knappen On på baksidan.

3. Vänta tills lampan Power lyser med ett fast grönt sken

Lampan sitter på framsidan, det kan ta ett par minuter innan den lyser med ett fast sken.

4. Anslut router och repeater till varandra

Tryck på WPS-knappen (roterande pilar) du hittar på vänster sida av din router, vänta tills WPS-lampan blinkar i orange. Tryck därefter på WPS-knappen på din repeater.

När båda WPS-knapparna lyser med ett fast grönt sken är routern och repeatern anslutna till varandra. Efter ett litet tag kommer knappen att slockna men enheterna förblir sammankopplade.

5. Anslut dig till wifi

Namnet på ditt nätverk och lösenord finns på baksidan av routern.

Obs! Behöver du mer hjälp för att ansluta dig till wifi följ den här guiden:
    Anslut till trådlöst nätverk.

Tips och tricks om wifi

Lär dig hur du kan göra ditt wifi bättre och snabbare med vår Wifi-hjälp.