Hur gör du när en mobil plötsligt går sönder? Och hur ser du till att dina anställda snabbt kommer på plats med en ny företagstelefon? Att ständigt köpa ny hårdvara är varken tidseffektivt eller klimatsmart och just därför finns Mobil som tjänst. Vi hanterar dina mobiler cirkulärt med både service, reparation och återanvändning, och ser till att alla på företaget alltid har en fungerande telefon i handen.

Enkelt att komma igång. Ingen investeringskostnad.
Säkert och cirkulärt
Service och support för allt som händer

Var tredje väljer Mobil som tjänst

En av tre företagskunder hos Telia väljer redan idag Mobil som tjänst. Det är en enkel och effektiv helhetslösning för ert företags mobiltelefoni. Ni får de senaste mobilerna och surfplattorna till en fast månadskostnad och snabb support ifall ni skulle behöva hjälp med något.

Vi hjälper er med allt från inköp och uppstart till service, reparationer och byten. När det behövs tar vi hand om era gamla mobiler, vissa återvinns och andra får nytt liv - självklart på ett säkert och noggrant sätt.

Du gör dina beställningar via vår företagswebbshop. Både vid totalt utbyte av företagets enheter och vid löpande utbyten över tid.

Läs mer om varför Capgemini väljer Mobil som tjänst.

person med läsplatta på café

Det här ingår

De senaste mobiltelefonerna och surfplattorna
Displayskydd och mobilskal
Behovsanpassad mobilsupport
Utbytesservice med ny mobil enhet inom ett dygn
Försäkring
Hållbar hantering av gammal hårdvara
Alltid fri leverans

Mobil som tjänst

Mobil som tjänst Plus

ISO-certifierad partner

Frågor och svar

Läs våra försäkringsvillkor.