NU SURFAR DU SOM HEMMA I EUROPA*

Har du mobilabonnemang hos oss surfar och ringer du för samma pris som hemma i *EU/EES.

  • SAMMA SOM HEMMA

  • I HELA EU/EES

  • UTAN EXTRA KOSTNAD

Erbjudande

EU-ROAMING UTAN EXTRA KOSTNAD

Nu kan du ringa och skicka meddelanden inom EU/EES samt hem till Sverige för samma pris som hemma.

Du surfar som hemma i EU/EES-länder med surfmängden på ditt Jobbmobilabonnemang, upp till 50GB. För mobila bredband med möjlighet till roaming är surfbegränsningen 20GB. I Danmark, Finland, Norge samt Estland, Lettland, Litauen kan du fortsatt använda hela din surfmängd.

Behöver du köpa extrasurf under resan gäller samma pris som hemma i Sverige. Det blir både enklare och tryggare att använda mobilen utomlands.

RESER DU UTANFÖR EU/EES?

Om du ska ut på långresa utanför EU/EES är Jobbvecka ett bra alternativ för att hålla koll på kostnaderna.

Erbjudande

FRÅGOR OCH SVAR OM NYA ROAMINGERBJUDANDET I EU/EES

Hur mycket surf kan jag använda i Europa?

Inom Norden och Baltikum (Danmark, Finland, Norge samt Estland, Lettland, Litauen) kan du använda hela din surfmängd.

I övriga EU/EES-länder kan du använda den surfmängd som ingår i ditt abonnemang, upp till 50GB. Har du ett Jobbmobilabonnemang med 100GB surf finns en surfbegränsning på 50GB.

För mobila bredband med möjlighet till roaming är surfbegränsningen 20GB. Detta betyder att mobila bredband med större surfmängd än 20GB, kan använda upp till 20GB av totala surfmängden vid roaming inom EU/EES.

Om din surfmängd tar slut, kan du köpa extra surf precis som hemma med sms eller kreditkort.

Om du däremot når surfbegränsningen kan du fortsätta surfa mot en rörlig (reglerad) taxa på cirka 7 öre/MB.

Gäller det här alla befintliga kunder?

Ja, alla kunder som har eller skaffar ett Jobbmobilabonnemang (eller motsvarande) hos oss kan surfa och ringa enligt de nya reglerna.

För Mobilt bredband gäller andra villkor, se punkten Jag har mobilt bredband, vad gäller då?

Jag har ett Jobbmobil Multi-abonnemang där samtal, sms och mms ingår i abonnemanget, vad gäller för mig?

Ja, fria samtal, sms och mms från ett EU/EES-land till Sverige och mellan länderna i EU/EES ingår i mobilabonnemanget precis som hemma. Gäller inte betalsamtal/sms/mms.

Samtal och meddelanden från Sverige ingår inte, se priser för samtal till utlandet här.

Läs mer om tjänsten Till Europa för billigare samtal från Sverige till EU/EES-länder här.

Jag har ett Jobbmobil Bas-abonnemang med rörligt pris, vad gäller för mig?

Ja, samtal, sms och mms från ett EU/EES-land till Sverige och mellan länderna i EU/EES har samma rörliga priser som inom Sverige. Gäller inte betalsamtal/sms/mms.

Samtal och meddelanden från Sverige ingår inte, se priser för samtal till utlandet här.

Läs mer om tjänsten Till Europa för billigare samtal från Sverige till EU/EES-länder här.

Vad kostar det om jag ringer, sms:ar eller mms:ar från ett EU/EES-land till Sverige?

För mobilabonnemang som har fria samtal, sms och mms inom Sverige gäller nu även fria samtal, sms och mms från ett EU/EES-land till Sverige. För mobilabonnemang med rörligt pris gäller samma priser som inom Sverige för trafik till Telias mobilnät.

Vad kostar det om jag ringer, sms:ar eller mms:ar från Sverige till ett annat EU/EES-land?

Priserna för utlandssamtal kvarstår precis som de har varit tidigare. De nya EU-reglerna omfattar inte samtal från Sverige till andra EU/EES-länder.

Se priser för samtal till utlandet här

Läs mer om tjänsten Till Europa för billigare samtal från Sverige till EU/EES-länder här.

Vad kostar det om jag ringer, sms:ar eller mms:ar inom ett EU/EES-land eller från ett EU/EES-land till ett annat EU/EES-land?

För mobilabonnemang som har fria samtal, sms och mms inom Sverige gäller nu även fria samtal, sms och mms från ett EU/EES-land till ett annat EU/EES-land samt inom ett EU/EES-land. För abonnemang med rörligt pris gäller samma priser som inom Sverige för trafik till mobil i annan (än Telia) mobiloperatörs nät.

Vad kostar det om jag ringer, sms:ar eller mms:ar från ett EU/EES-land till länder utanför EU/EES?

De nya EU-reglerna omfattar bara samtal/meddelanden inom EU/EES.

För samtal/meddelanden till länder utanför EU/EES gäller pris enligt roamingprislista. Se priser till utlandet här.

Vad innebär ringa och skicka meddelanden till Sverige respektive inom EU/EES?

Att ringa/skicka sms/mms till Sverige betyder att ringa/skicka sms/mms till svenska (+46) nummer. Att ringa/skicka sms/mms inom EU/EES innebär att ringa/skicka sms/mms till nummer med ett landsnummer kopplat till ett EU/EES-land.

Att t ex ringa ett amerikanskt nummer (+1) men där användaren befinner sig i Sverige eller i ett EU/EES-land ingår inte i roamingerbjudandet utan prissätts som samtal från landet du befinner dig i till USA enligt prislista på telia.se/foretag/utomlands.

Vi har en växellösning på företaget, vad gäller då?

Med Touchpoint/Touchpoint Plus rings roamingsamtal inom EU/EES enligt mobil prissättning inom Sverige. Meddelanden och surf kan användas på samma sätt som på ett Jobbmobilabonnemang utan växellösning.

Med Office Extension används det pris som gäller för samtal som går utanför växeln inom Sverige även för roamingsamtal inom EU/EES. Meddelanden och surf kan användas på samma sätt som på ett Jobbmobilabonnemang utan växellösning.

För roamingsamtal till Sverige gäller samma priser som inom Sverige för trafik till Telias mobilnät.

För roamingsamtal inom och/eller mellan EU/EES-länder gäller samma priser som inom Sverige för trafik till mobil i annan (än Telia) mobiloperatörs nät.

Är surfhastigheten begränsad när jag är utomlands?

Nej, surfhastigheten begränsas inte när du roamar inom EU/EES. Dock beror surfhastighet även på andra faktorer som t ex täckning och kapacitet där du befinner dig.

I vilka länder gäller de nya reglerna?

Länder inom EU:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Länder inom EES:

Island, Lichtenstein, Norge

Kan jag använda mitt mobilabonnemang utomlands under en längre tid?

Nej. De nya EU-reglerna gäller tillfälliga vistelser i andra EU/EES-länder än ditt eget. Om du t.ex. flyttar utomlands måste du skaffa ett lokalt mobilabonnemang. Det är inte meningen att du ska använda ditt abonnemang som en permanent lösning vid utlandsvistelse.

Vad innebär tillfälliga vistelser?

Om din förbrukning under en fyramånadersperiod är större utomlands än i Sverige eller befinner dig fler dagar utomlands än i Sverige räknas det som permanent roaming eller s.k. extremanvändning.

Vad händer då?

Du blir kontaktad via sms om extremanvändning. Väljer du att fortsätta kommer du debiteras enligt reglerad taxa (pris exkl moms):

Samtal 30öre/min
SMS 10 öre/styck
MMS 7 öre/styck
Surf 7 öre /MB

Jag har mobilt bredband, vad gäller då?

För mobila bredband med möjlighet till roaming är surfbegränsningen 20GB. Detta betyder att mobila bredband med större surfmängd än 20GB, kan använda upp till 20GB av totala surfmängden vid roaming inom EU/EES.

Inom Norden och Baltikum (Danmark, Finland, Norge samt Estland, Lettland, Litauen) kan du använda hela din surfmängd under förutsättning att det mobila bredbandet innehåller möjlighet till roaming.

Har du ett mobilt bredbandsabonnemang med en surfmängd mindre än 20GB kan du använda hela surfmängden som ingår i abonnemanget inom EU/EES. Detta under förutsättning att det mobila bredbandet innehåller möjlighet till roaming.

För mobila bredband tecknade efter 2017-06-15 kan du endast surfa i Sverige.