Överföring av domännamn

Överföring av domännamn betyder att man byter administration av sitt domännamn från en Registrar till en annan. Överföring till Telia innebär att vi sköter förnyelsen av ditt domännamn och att det är till oss du skall vända dig vid administrativa frågor.

Överföringar ska föregås av ett medgivande från den som äger domännamnet. Medgivandet sker genom att en s.k. auktoriseringskod hämtas hos din nuvarande Registrar. För en del ccTLD:er (country code top level domains) krävs annan form av authentisering (se nedan).

Så här gör du:

1. Gå till ordersidan.
  2. Välj Överför domännamn.
  3. Fyll i ditt domännamn tillsammans med auktorisationskoden som du fått av nuvarande Registrar.
  4. Ange kontaktuppgifter, granska fakturauppgifterna, läs och godkänn registreringsvillkoren, klicka sedan på Köp när du är klar med ordern.

Är du redan kund, så här gör du:

1. Logga in på kontrollpanelen för domännamn.
  2. Klicka på Abonnemang.
  3. För musen över Extra domännamn och klicka sedan på Överför domännamn.
  4. Fyll i ditt domännamn tillsammans med auktorisationskoden som du fått av nuvarande Registrar.
  5. Granska fakturauppgifterna, läs och godkänn registreringsvillkoren, klicka sedan på Köp när du är klar med ordern.

Överföringen sker med automatik. Undantag finns för EU-domäner. För dessa domännamn krävs särskild hantering. Se nedan.

Du kommer i de allra flesta fall (beroende på TLD) att erhålla ett e-brev med besked om förestående överföring (från CORE och/eller Eurid). Du behöver acceptera överföringen genom att svara jakande på detta. För .SE-domäner så sker överföringen omedelbart, men för andra toppdomäner kan den ta olika lång tid, dock senast inom fem (5) arbetsdagar från det att TLD-Registryt har bekräftat genomförandet.

Du kommer som ny kund att erhålla ett mail med besked om inloggningsuppgifter till kontrollpanelen.

Gå till Domänhanteraren som du hittar i sektionen Domännamn & DNS för att kontrollera statusen eller ändra namnservrar (använd hjälpen för ytterligare anvisning).

För samtliga domännamn (utom .SE, där ingen förnyelse sker) innebär överföringen en kostnad eftersom denna samtidigt genererar en "förnyelse". Registreringsperioden kommer att förlängas ett år, och därför kommer förfallodatum att förändras samt att kostnaden för detta kommer att vara ett år.

EU-domän
Ingen auktorisationskod krävs. Ett bekräftelsemail kommer att skickas från Eurid (TLD-Registry för EU-domäner). Överföringen godkänns genom att svara jakande på mailet och genomförs när Eurid fått ett svar.

Våra webbtjänster
Telia DNS

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

Vad tycker du om den här sidan?

Observera att detta bara gäller synpunkter ang. förbättringar av Telia.se. Vi hanterar inte kundärenden. Alla synpunkter sparas.

Klar

Tack för ditt bidrag!

4G add addressbook-plus addressbook ADSL-plug alert-circle alert-triangle arrow_down arrow_left arrow_right arrow-down arrow-left arrow-out arrow-pointer arrow-right arrow-up arrows-circle arrows-cycle ball bar-graph battery bell book briefcase broadband browser-group building-large-wifi building-large building-medium building-small bundled-arrow-right bus business-card buy calendar camera chatbot check checklist circle-3-arrows circle-4-arrows clapper-board clock-dotted clock close cloud coffee cogwheel combinations content conversation cross currency-euro currency-kr cutlery device-arrows device-broken device-cogwheel device-lock device-recycle device-user devices dice document-check document-DOC document-GIF document-JPG document-PDF document-pen-user document-pen document-PNG document-PPT document-XLS document down-open-big download education ellipsis email envelope ethernet-cable family-wifi favourites flash floppy-disc folder-arrow folder-open folder-pen folder-plus folder folders game-controller getting-started gift globe-outline globe graph group hand-heart hand-shake handshake headphones heart-pulse heart help hierarchy home-installation home house image infinity info-circle information internet invoice ipad laptop lightbulb link listen location-pin lock-open lock love megaphone microphone minus mobile money-hand-kr money music mute navigation-arrow-down navigation-arrow-right net_signal network open ornament panic paperclip pause pen pie-chart piggybank plane play-circle play playbutton plug-circle plug plus press_button printer prize profile question-circle question-mark question radio refillsim repair reservation robot rocket router RSS scales search-address search-house search security server services settings shield-check shield-plus shopping-bags shopping-cart shuffle signal SIM-card skip-back skip-forward skull-circle skull-device skull-outline smiley-happy smiley-sad smiley-surprised smiley snowflake speech-bubbles-dots speech-bubbles star stationary-phone stop store stream subscription support svg-icon-arrow-down svg-icon-arrow-up svg-icon-checkmark tablet tag technicalsupport television thermometer thumbs-down thumbs-up tools touch trash-can travel truck-clock turtle TV upload user-box user-device user-heart user-outline user-plus user-speechbubble user-support user users-family video-film video-web voicemail volume weather wifi wireless zoom-in zoom-out