Spela in besked

Du kan ersätta de flesta standardbesked som ingår i Touchpoint med dina egna unika besked. Till exempel välkomst- och köbesked.

1. Installera Audacity

Ladda ned och installera den kostnadsfria programvaran Audacity från http://audacity.sourceforge.net.

Öppba programmet.

2. Välj mikrofon

Klicka till höger om mikrofonsymbolen. Du ser nu de olika mikrofonerna som du har på datorn. Välj den du vill spela in med.

3. Välj mono recording

Klicka på nästa rullista (till höger om den som du valde mikrofon i) och välj 1 (Mono) Recordning.

4. Ändra samplingsfrekvensen

Klicka under Sampl.frekvens (Hz) och ändra frekvensen till 8000.

5. Spela in

Klicka på record-ikonen (den röda knappen) för att börja spela in. För att stoppa inspelningen klickar du på stop-ikonen.

Du kan lyssna på meddelandet genom att klicka på play. Om du inte är nöjd kan du göra en ny inspelning.

6. Exportera inspelningen

När du är nöjd klickar du på Arkiv > Export Audio.

7. Spara som WAV Microsoft 16 PCM

I rullistan save as type väljer du WAV Microsoft 16 PCM. Välj ett namn för inspelningen. Klicka därefter på save. Om du får upp ett fönster om att redigera meta-data så trycker du på OK.

8. Ladda upp filen i adminwebben

För att ladda upp din fil så går du in på adminwebben och väljer därefter exempelvis svarsgrupper och vidarekoppling och besked. Scrolla ned på sidan för att hitta den typ av besked som du vill ladda upp filen till. Klicka på bläddra för att välja filen och tryck därefter på ladda upp.

Obs! Den maximala filstorleken för ett besked/meddelande är 2 MB. Om du vill använda ett annat program än Audacity för att spela in ditt meddelande ska du göra följande inställningar: Filformat wav eller aiff (PCM-kodat 16 bitar) A-Law Frekvens 8 kHz monoformat.