Spela in och välj besked

Spela in och gör dina ändringar i Touchpoint-appen. För att spela in och välja besked för din svarsgrupp eller menystyrning behöver du vara administratör i växeln.

1. Logga in i appen

Börja med att logga in i Touchpoint-appen på din mobila enhet. Har du inte appen sedan tidigare kan du ladda ner den här:

Ladda ner för iOS

Ladda ner för Android

2. Välj svarsgrupp eller menystyrning

Välj den svarsgrupp eller menystyrning du vill ändra / spela in besked för.

3. Hantera besked

Gå till Välj / spela in besked.

4. Välj plats för besked

Välj plats eller vid vilket tillfälle beskedet ska spelas upp.

Exempelvis för svarsgruppens röstbrevlåda eller menystyrningens välkomstbesked (knappval).

5. Välj eller spela in ett nytt besked

Välj ett redan befintligt besked i listan eller spela in ett nytt genom att klicka på Nytt besked.

6. Tala in meddelande När du är redo att spela in ditt nya besked klickar du på Starta inspelning och talar in meddelandet du vill ska spelas upp.
  7. Ladda upp besked

När du är klar med inspelningen får du tre val:

• Ladda upp - Sparar ditt besked.
    • Ladda upp & använd - Sparar och aktiverar ditt besked.
    • Spela in nytt - Raderar ditt nyss inspelade besked och ger dig möjlighet att spela in ett nytt.
  8. Välj namn på besked (Frivilligt) Önskar du ändra namn på ditt besked klickar du på Ändra uppe i högra hörnet och väljer det besked du vill redigera. Ange sedan önskat namn och klicka på Spara.

Spela in besked utan app

Det går bra att spela in ett besked/meddelande med valfritt inspelningsprogram. Ljudfilen laddar du upp i adminportalen.

Välj filformat WAV eller AIFF (PCM-kodat 16 bitar) A-Law Frekvens 8 kHz monoformat.

Den maximala filstorleken för ett besked/meddelande är 2 MB.