Konfigurera e-post Live mail 11

Så här gör du för att lägga till ett nytt e-postkonto – eller ändra ett befintligt i Windows Live Mail.

1. Vill du ställa in e-posten automatiskt?

Du kan välja att få inställningarna automatiskt i vårt kom igång-flöde. Annars följer du den här guiden.

2. Öppna Windows Live Mail 2011. Välj fliken Konto. Klicka på E-post.

3. E-postadress: Här fyller du i din e-postadress.
    Lösenord: Fyll i lösenordet från din värdehandling.
    Bocka i rutan Konfigurera serverinställningar manuellt.
    Klicka på Nästa.

4. Ange följande under Server för inkommande e-post:
    Servertyp: IMAP
    Serveradress: mailin.telia.com
    Port: 993
    Autentisera med: Klartext
    Användarnamn för inloggning: Här anger du hela din e-postadress
    Ange följande under Server för utgående e-post:
    Serveradress: mailout.telia.com
    Port: 465
    Bocka i Kräver en säker anslutning (SSL) och Kräver autentisering.
    Klicka på Nästa.

5. Bra att veta

Om du har problem med ditt e-postprogram eller andra tekniska inställningar som inte är kopplade till Telias tjänster kan du kontakta vår Premiumsupport för hjälp via e-post/telefon. För dig som bor i Stockholms-området kan du även kontakta Telia Teknikfixarna som också gör hembesök.