Aktivera/ändra Mobilsvar

Mobilsvar är en telefonsvarare som du enkelt aktiverar med din mobil. För att lyssna av dina meddelande ringer du 133.

Aktivera tjänsten

Ring 133 från din mobil inom Sverige, lyssna på informationen.
Tryck siffran 1 på din mobil. Ditt Mobilsvar kopplas in inom ett par timmar.

Du som har ett Telia Kontantkort behöver först registrera ditt kontantkort innan du kan aktivera tjänsten Mobilsvar.

Om du har VoLTE på ditt abonnemang men har en mobiltelefon som inte är kompatibel med VoLTE kan vissa inställningar inte göras via telefonkoder. I så fall kan du göra samma inställningar i Mitt Telia.

Skapa eller ändra hälsningsmeddelande

Ring 133 – tryck 2 och därefter 1.

Skapa eller ändra mobilsvarskod

Ring 133 tryck 2 sedan 2.
Här kan du också välja om din kod ska vara "aktiv" eller inte, dvs. om kod ska krävas vid avlyssning från din egen mobil.

Är du i utlandet måste du ange din kod för att lyssna av dina meddelanden, har du glömt koden kan du återfå den via sms eller brev kontakta oss via vår chattbot eller kundtjänst.

Telia tillåter inte för enkla mobilsvarskoder. Följande koder kommer inte att godkännas: 0000, 1234, 4321, 1111, 2222, 3333, 4444, 5555, 6666, 7777, 8888, 9999.

Koppla in/ur mobilsvar tillfälligt

Ring 133 från din mobil, tryck 2 därefter 5.

Lyssna av mobilsvaret från annan telefon

Från en annan mobil ringer du [0673 + mobilnummer utan första nollan]. Inga mellanslag.
Avbryt hälsningsmeddelandet med 0 och slå sedan mobilsvarskoden.

Från fast telefon ringer du 0706133133. Ange mobilnummer och mobilsvarkod

Ändra tiden för vidarekoppling till Mobilsvar

När mobilen är påslagen, kopplas samtalet till Mobilsvar efter 30 sekunder.
Så här gör du för att ändra tiden:

Tryck *61* +46673 följt av mobilnumret utan första nollan ** Tid # SÄND/LUR Obs, inga mellanslag.

Du kan välja en av följande tider: 5, 10, 15, 20, 25 eller 30 sekunder.

Mobilsvar i utlandet

Vill du ha information om hur du använder mobilsvar i utlandet läs guiden här.