Anslut till wifi med Mac

1. Klicka på wifi-symbolen

Wifi-symbolen hittar du i skärmens övre högra hörn. Om wifi inte är påslaget är symbolen är grå och ofylld. Om symbolen är helt tom, klicka på den och välj Slå på Wifi

2. Välj det wifi du vill ansluta till

Du hittar namnet på ditt nätverk på undersidan eller baksidan av din wifi-router eller wifi-repeater. Det benämns SSID, Network Name eller Nätverksnamn. Anslut genom att klicka på namnet.

3. Ange säkerhetsnyckeln för nätverket

Var noga med små och stora bokstäver. Om du inte tidigare ändrat säkerhetsnyckeln finns den angiven under din router benämnd WPA, PSK, Wireless Key eller Lösenord. Klicka sedan på OK för att ansluta.

4. Kontrollera att du är ansluten

Det gör du genom att klicka på Wifi-symbolen. Om du är ansluten finns en bock vid det trådlösa nätverket du har valt. Du kan nu surfa trådlöst.

Inloggningsuppgifter för wifi-router

För att öka säkerheten ytterligare för våra kunder har vi lagt på ett unikt lösenord som behövs för att komma åt och ändra inställningarna för wifi-routern. Det innebär att du som kund behöver inloggningsuppgifter för att logga in och göra förändringar i dina nätverksinställningar. Användarnamnet är Administrator (viktigt med stort A), lösenordet som sätts är unikt och finns på undersidan av din router (Access key). Tänk på att skriva in lösenordet med versaler.