Telefonförsäljning

Här kan du läsa vilka telemarketingföretag som Telia arbetar med och vad du kan göra om du som kund inte vill bli uppringd.

Har du blivit uppringd av Telia?

Ibland vill vi försäkra oss om att våra erbjudanden verkligen når dig. Då använder vi oss av telemarketingföretag som arbetar med telefonförsäljning på uppdrag av Telia. Vi följer bestämmelserna hos NIX-telefon.

Det kan vara tryggt att veta att vi ställer höga krav på telemarketingföretagen, vi kräver att de ska vara medlemmar i Kontakta (före detta Sveriges CallCenter Förening, SCCF) och att de följer branschetiska regler från Kontakta och SWEDMA. Dessutom kontrollerar vi löpande att företagen vi anlitar lever upp till våra krav på hur säljarna ska bemöta dig som kund. Självklart vidtar vi åtgärder om vi upptäcker att det finns brister i kvaliteten!

Det företag vi anlitar just nu är:

  • Nobl Consulting
  • Effective Communication

Vi samarbetar med följande återförsäljare, som på uppdrag av oss bedriver försäljning via telefon:

  • Telisol
  • Proffs Kommunikation
  • Com7
  • DinTel
  • Dital

Om du inte vill bli uppringd

För att spärra ditt fasta telefonnummer mot marknadsföring hos företag du inte är kund hos kan du kontakta föreningen NIX-Telefon eller per telefon 077-228 00 00

Om du som kund hos Telia inte vill bli uppringd och få erbjudanden från Telia kan anmälan göras till Telia Sverige AB, Box 50077, 973 22 Luleå. Sådan anmälan ska vara skriftlig och innehålla uppgift om namn, personnummer och eventuellt abonnemangsnummer.

Se upp för bedragare

Flera Telia-kunder har blivit uppringda av ett företag som säger att de, på uppdrag av Telia, erbjuder en spärrtjänst mot telefonförsäljning. Vi vill uppmärksamma er om att sådant samarbete existerar ej. Kunder som fått en faktura från företaget uppmanas att bestrida den samt göra en polisanmälan.

Missade samtal kan vara bluff

Var försiktig när du ringer upp missade telefonnummer som du inte känner igen. Det finns blufföretag som har specialiserat sig på att ringa nattetid och bara låta en signal gå fram. När man sedan ringer upp det missade numret debiteras man en hög avgift. Ofta gäller detta ovanliga nummer från utlandet. Om det börjar spelas väntmusik när du ringer upp ett okänt nummer bör du genast lägga på. Värt att notera är att blufföretagen även ringer upp mobiltelefoner.