Telefonförsäljning

Här kan du läsa vilka telemarketingföretag som Telia arbetar med och vad som kan vara bra att tänka på om du blir uppring. 

Har du blivit uppringd av Telia?

Ibland vill vi försäkra oss om att våra erbjudanden verkligen når dig. Då använder vi oss av telemarketingföretag som arbetar med telefonförsäljning på uppdrag av Telia. Vi följer bestämmelserna hos NIX-telefon.

Det kan vara tryggt att veta att vi ställer höga krav på telemarketingföretagen och att de följer branschetiska regler från SWEDMA. Dessutom kontrollerar vi löpande att företagen vi anlitar lever upp till våra krav på hur säljarna ska bemöta dig som kund. Självklart vidtar vi åtgärder om vi upptäcker att det finns brister i kvaliteten!

Vi samarbetar med följande telemarketingföretag, som på uppdrag av oss bedriver försäljning via telefon:

  • Telisol
  • Rainbowia
  • Com7
  • Dital
  • Wiraya

Se upp för bedragare

Det förekommer att oseriösa aktörer som säljer telekomtjänster till företag ringer upp och utger sig för att ringa från Telia. De påstår bland annat att det finns möjlighet att göra besparingar på kunders befintliga mobilabonnemang.

Det är viktigt att aldrig underteckna avtal utan att alltid läst noggrant och kontrollera vem som är verkliga avsändaren.

Det står alltid Telia som avsändare när BankID används för att signera våra avtal. Gällen även om det är en partner till oss som ringer på uppdrag av Telia.

Missade samtal kan vara bluff

Var försiktig när du ringer upp missade telefonnummer som du inte känner igen. Det finns blufföretag som har specialiserat sig på att ringa nattetid och bara låta en signal gå fram. När man sedan ringer upp det missade numret debiteras man en hög avgift. Ofta gäller detta ovanliga nummer från utlandet. Om det börjar spelas väntmusik när du ringer upp ett okänt nummer bör du genast lägga på. 

Om du inte vill bli uppringd

För att spärra ditt fasta telefonnummer mot marknadsföring hos företag du inte är kund hos kan du kontakta föreningen NIX-Telefon som har tips till vad du som företagare kan göra.

Om du som kund hos Telia inte vill bli uppringd och få erbjudanden från Telia kan anmälan göras till Telia Sverige AB, Box 50077, 973 22 Luleå. Sådan anmälan ska vara skriftlig och innehålla uppgift om namn, personnummer och eventuellt abonnemangsnummer.