För att ge plats åt det nya har utfasningen av gamla nät startat.

Först ut är 3G. Nedstängningen av det nätet sker successivt och förväntas vara helt klart i slutet av 2023. Detta berör självklart dig med ett IoT eller M2M SIM-kort som kopplar upp mot 3G-nätet.

Det är dags att ta klivet in i 5G-eran.
 

Kille och tjej i verkstad, arbetskläder

DIN IOT-LÖSNING – ATT TÄNKA PÅ

Varför händer detta?

Teknikutvecklingen är viktig för hela samhället. Stora förändringar har skett sedan tiden innan 4G, inte minst inom Internet of Things (IoT). Med 5G och våra nya Low Power Wide Area-tekniker kommer IoT-lösningar som var omöjliga för ett årtionde sedan bana väg för digitaliseringen.

Vill du ta steget in i 5G-eran kan du prova på våra LPWA-nät genom att beställa vårt LPWA Starter Kit. Läs mer och beställ här.

Att succesivt stänga ned gamla nät med hög energiförbrukning, och flytta trafik till moderna och energieffektiva lösningar, är en viktig del av en hållbar digitalisering. Detta sker även internationellt. Tillverkarna har redan slutat att utveckla de gamla teknikerna – och i förlängningen blir det svårt att få tag i utrustning och reservdelar.

Utfasningen av 3G nätet är tänkt att vara klart i slutet av 2023, medan ambitionen är att fasa ut 2G-näten i slutet av 2025. Så det finns det gott om tid att tänka långsiktigt. Varför inte ta tillfället och undersöks möjligheterna som våra nya nätverksteknologier möjliggör? Det börjar nämligen bli dags att modernisera.

Speciellt utvecklad för IoT

LPWA Nätverk

Uppgradering av nätet

Nu börjar moderniseringen

IT & Telecomföretagen

DAGS ATT FÖRBEREDA SVERIGE FÖR ÖVERGÅNGEN FRÅN 2G OCH 3G

VILL DU VETA MER OM IOT?

Bra att veta

Frågor och svar