Koppla in bredband via fiber med Sagemcom F@st 5370e

Det här behöver du:

• Sagemcom F@st 5370e med tillhörande strömadapter.
  • Nätverkskabel.

Har du redan bredband från oss och ska byta router kan du också följa den här guiden.

1. Koppla in wifi-routern till ett fiberuttag

Koppla en nätverkskabel från det första inkommande fiberuttaget i din lokal eller via LAN1-porten på din mediakonverter / mediaomvandlare till den röda porten märkt WAN på din router.

2. Anslut routern till ett eluttag och starta igång den

Anslut strömadaptern till ett eluttag och koppla in strömkabeln i Power-uttaget på din router. Starta sedan routern genom att trycka på Power-knappen intill.

Det tar ca 10 minuter för routern att läsa in programvaran. Stäng därför inte av routern och koppla inte bort några sladdar under den tiden.

3. Anslut dig till routern

Du hittar nätverksnamnet och lösenordet på routerns baksida om du önskar ansluta dig med wifi. Koppla annars in din enhet med nätverkskabel till någon av de gula LAN-portarna på routern.

4. Om du stöter på problem

Dubbelkolla att allt är korrekt inkopplat och starta sedan om din router.

Löste det inte problemet? Använd vårt automatiska felsökningsverktyg för att hitta och lösa eventuella problem.