Support Telia Videomöte

Med Telia Videomöte håller du högkvalitativa visuella möten med kunder och kollegor. Här hittar du en supportguider och svar på vanliga frågor om tjänsten.

Du kan också kontakta support på:

Telefon: 010-87 88 800 | E-post: servicedesk@cygate.se | Video: servicedesk@cygate.se

Varför är det olika kod för ordförande och deltagare?

Du har olika rättigheter som ordförande resp deltagare. Som ordförande kan du administrera mötet,  tex sätta samtliga deltagare i lyssnarläge eller låsa konferensen för ytterligare deltagare. Orförandekoden är din och ska inte delas med övriga deltagare.

Vilka webbläsare funkar med Telia Videomöte?

Med WebRTC kan du delta från din dator, surfplatta eller smartphone direkt från din webbläsare. Olika webbläsare hanterar webRTC olika bra. WebRTC är utvecklat för Gooogle Chrome och bäst upplevelese får du om du använder Google Chrome, bla hanterar denna webläsare presentationer på ett bättre sätt.

Vad är WebRTC?

WebRTC (Web Real-Time Communication) är ett API för webbprogrammering som stödjer direktkommunikation mellan webbläsare för till exempel videosamtal. Med webRTC kan du delta i videomöte från din desktop, tablet eller smartphone. Olika webbläsare hanterar webRTC olika bra. WebRTC är utvecklat för Gooogle Chrome och bäst upplevelese får du om du använder Google Chrome, bla hanterar denna webläsare presentationer på ett bättre sätt.

Kan man ansluta via mobilnätet?

Bandbredden på 3G/4G är fullt tillräckligt för Telia Videomöte. Anslut via - TeliaVideomöte mobilapp - alternativt desktop klient eller direkt från din webläsare/webRTC.

Hur många deltagare kan ansluta till ett videomöte?

Det finns ingen absolut gräns för hur många som kan ansluta till ett videomöte. 8 deltagare (1 talare plus 7 deltagare) kan som max synas i bild. Övriga deltagare markeras med en ruta som markerar hur många övriga deltagare som är med i mötet (+n).

Hur gör jag för att ansluta till ett videomöte med Skype?

För att ansluta till Videomöte från Skype for Business så skriver du in VMR adressen/möteID "12345678@teliavideomote.com" i adressfältet och klickar enter. Därefter måste du starta videofunktionen i Skype genom att trycka på kameran. Du knappar sen in din 4-siffriga pinkod och du kopplas in i mötet med bild och ljud.

Min bild fryser och blir grå när jag ansluter från mitt hemmakontor, vad beror det på?

Att bilden fryser kan bero på att du inte har tillräcklig bandbredd på din anslutning eller för lite ledig kapacitet i din dator. Videomötet prioriterar då ljudet före bilden. Pröva t.ex. att byta mellan mobildata/wifi eller stäng ner program på din dator som inte används.

Kan man spela in ett möte?

Inspelning och uppspelning av videomöte är möjlig. Funktionen är under utveckling.

Är videomötet krypterat?

AES 128 bitars krytpering används som standard i videomötestjänsten. 

Hur mycket bandbredd kräver ett videomöte?

Hur mycket bandbredd som krävs för ett videomöte beror på vilken videokvaliltet som efterfrågas på mötet. Ett videomöte i HD kvalitet kräver ca 2MBit/s bandbredd. Men bandbredd ner till 500kBit/s är fullt tillräckliga för god upplevelse av videomötet.

Kan jag låsa mötet så att inga fler kommer in?

Som ordförande kan du administrera mötet, t.ex. låsa konferensen för ytterligare deltagare.

Kan jag se en deltagarlista på vilka som anslutit till mötet?

Om du ansluter via mobilapp eller webläsare/webRTC så kan du där se vilka som är med på mötet.

Kan jag få statistik på hur mycket min videotjänst används?

Statistik på hur mycket du använder videotjänsten är ett tillval till Telia Videomöte. Du kan få statistik på hur mycket dina rumsbaserade system används och hur dina Virtuella mötesrum används. För att få tillgång till statistikportalen, kontakta din säljare på Telia.

Vad betyder VMR?

VMR är förkortning för Virtuellt mötesrum. 

Vilka tekniska förutsättningar krävs?

För Telia Videomöte krävs följande tekniska förutsättningar:

• Anslutning via Telia DataNet eller motsvarande nätverkstjänst

• Lync Server 2013 eller senare (för rumsbaserade videosystem) eller Skype for

Business klient 2013 eller senare (för virtuella mötesrum)

• Licens för Skype for Business enterprice CAL

• Anslutning via internet för mobila eller desktop enheter

• Integration med Skype for Business Gateway är inte tillgänglig för Office 365

SÖK SUPPORT