finaste bilden i stan

Support för Telia Videomöte

Med Telia Videomöte håller du högkvalitativa visuella möten med kunder och kollegor. Här hittar du en supportguider och svar på vanliga frågor om tjänsten. Du kan också kontakta support på:

Telefon: 010-87 88 800 | E-post: servicedesk@cygate.se | Video: servicedesk@cygate.se

Varför är det olika kod för ordförande och deltagare?

Du har olika rättigheter som ordförande resp deltagare. Som ordförande kan du administrera mötet,  tex sätta samtliga deltagare i lyssnarläge eller låsa konferensen för ytterligare deltagare. Orförandekoden är din och ska inte delas med övriga deltagare.

Fungerar det att ansluta via mobilnätet?

Bandbredden på 3G/4G är fullt tillräckligt för Telia Videomöte. Anslut via - TeliaVideomöte mobilapp - alternativt desktop klient eller direkt från din webläsare/webRTC.

Min bild fryser och blir grå när jag ansluter från mitt hemmakontor, vad beror det på?

Att bilden fryser kan bero på att du inte har tillräcklig bandbredd på din anslutning eller för lite ledig kapacitet i din dator. Videomötet prioriterar då ljudet före bilden. Pröva tex att byta mellan mobildata/wifi eller stäng ner program på din dator som inte används.

Kan jag se en deltagarlista på vilka som anslutit till mötet?

Om du ansluter via mobilapp eller webläsare/webRTC så kan du där se vilka som är med på mötet.

Kan jag låsa mötet så inga fler kommer in?

Som ordförande kan du administrera mötet, tex låsa konferensen för ytterligare deltagare.

Hur många deltagare kan ansluta till ett videomöte?

Det finns ingen absolut gräns för hur många som kan ansluta till ett videomöte. 8 deltagare (1 talare plus 7 deltagare) kan som max synas i bild. Övriga deltagare markeras med en ruta som markerar hur många övriga deltagare som är med i mötet (+n).

Hur kan jag använda Telia Videomöte via min smartphone?

Mobilappen "Telia Videomöte" finns för Android eller ios. Ladda ner den via GooglePlay eller Appstore för att ansluta enkelt till ett VMR från Telia.

Via vilka webbläsare kan jag delta i videomöten? Finns det begränsningar?

Med WebRTC kan du delta från din desktop, tablet eller smartphone direkt från din webbläsare. Olika webbläsare hanterar webRTC olika bra. WebRTC är utvecklat för Gooogle Chrome och bäst upplevelese får du om du använder Google Chrome, bla hanterar denna webläsare presentationer på ett bättre sätt.

Hur gör jag för att ansluta till ett videomöte via min Skype-klient?

För att ansluta till Videomöte från din Skype for Business klient så skriver du in VMR adressen/möteID "12345678@teliavideomote.com" i adressfältet och klickar enter. Därefter måste du starta videofunktionen i Skype genom att trycka på kameran. Du knappar sen in din 4-siffriga pinkod och du kopplas in i mötet med bild och ljud.

Hur mycket bandbredd kräver ett videomöte?

Hur mycket bandbredd som krävs för ett videomöte beror på vilken videokvaliltet som efterfrågas på mötet. Ett videomöte i HD kvalitet kräver ca 2MBit/s bandbredd. Men bandbredd ner till 500kBit/s är fullt tillräckliga för god upplevelse av videomötet.

Är videomötet krypterat?

AES 128 bitars krytpering används som standard i videomötestjänsten.

Kan jag få statistik på hur mycket min videotjänst används?

Statistik på hur mycket du använder videotjänsten är ett tillval till Telia Videomöte. Du kan få statistik på hur mycket dina rumsbaserade system används och hur dina Virtuella mötesrum används. För att få tillgång till statistikportalen, kontakta din säljare på Telia.

Kan videomötet spelas in?

Inspelning och uppspelning av videomöte är möjlig. Funktionen är under utveckling.

Kan jag som ordförande i mötet stänga av deltagarnas mikrofoner?

Ja, som ordförande kan du administrera mötet, tex sätta samtliga deltagare i lyssnarläge.

Vad betyder VMR?

VMR är förkortning för Virtuellt mötesrum.

Vad är webRTC?

WebRTC (Web Real-Time Communication) är ett API för webbprogrammering som stödjer direktkommunikation mellan webbläsare för till exempel videosamtal. Med webRTC kan du delta i videomöte från din desktop, tablet eller smartphone. Olika webbläsare hanterar webRTC olika bra. WebRTC är utvecklat för Gooogle Chrome och bäst upplevelese får du om du använder Google Chrome, bla hanterar denna webläsare presentationer på ett bättre sätt.

Vilka tekniska förutsättningar krävs?

För Telia Videomöte krävs följande tekniska förutsättningar:

• Anslutning via Telia DataNet eller motsvarande nätverkstjänst

• Lync Server 2013 eller senare (för rumsbaserade videosystem) eller Skype for

Business klient 2013 eller senare (för virtuella mötesrum)

• Licens för Skype for Business enterprice CAL

• Anslutning via internet för mobila eller desktop enheter

• Integration med Skype for Business Gateway är inte tillgänglig för Office 365

Du kanske också är intresserad av: