Kom igång med Office 365

Med Office 365 integration får ert företag möjlighet att koppla samman Touchpointväxeln med företags molnbaserade Office-miljö.

Integrationen kan användas av Touchpoint för att synka kalendrar och kontaktinformation.

Kalendersynk

Kalendersynk ger dig möjligheten att koppla ihop din kalender i Microsoft Office 365 med er Touchpointväxel. Tjänsten förutsätter att ditt företag och dina användare har och använder kalendern i Microsoft Office 365 och att du som kund har tjänsten Office 365 Integration aktiverad i din Touchpointväxel.

Genom denna koppling får du och dina medarbetare möjlighet att se sina kalenderhändelser från Office 365 direkt i Touchpoint. Användare ges även möjlighet att ta del av kollegornas kalenderinformation i Touchpoint-appen.

Katalogsynk

Med Katalogsynk ges ditt företag möjlighet att mappa företagets användarkatalog i Office 365, innehållande användarinformation, mot dina användare i Touchpoint.

Touchpoint kommer föreslå en standardiserad mappning för matchningen av kontaktinformationen från Office 365. Denna mappning kan ändras och hanteras av en administratör till önskat alternativt utförande.

För dig som administratör i Touchpoint

När katalog-eller kalendersynk levererats behöver du som administratör för företaget aktivera Office 365 Integrationen i Telia Touchpoints adminportal. Det ger Touchpoint tillgång till ditt företags Office 365 och möjlighet att synka information.

1. Börja med att logga in i Telia Touchpoints adminportal.
  2. Välj Office 365 i den vänstra menyraden.
  3. Tryck på Aktivera Office 365 (kräver att du är administratör i er Office 365-miljö). Du kan även välja att skicka vidare aktiveringslänken till en administratör via e-post.
  4. Logga in med ert Office 365 konto och godkänn begäran om tillstånd.

Så här kommer du igång med katalogsynk:

1. När Office 365 integrationen aktiverats i Adminportalen för Touchpoint kommer du kunna börja mappa fälten för bästa möjliga integration. Den förifyllda mappningen är en föreslagen mappning, du som administratör kan ändra detta till önskad uppsättning. Du ändrar mappningen genom att välja i rull-listorna på tillgängliga fält
  2. När du är nöjd med uppsättningen klickar du på Synkronisera användare.
  3. Användarna synkroniseras nu och kommer visualiseras i en lista.

Så här kommer du igång med kalendersynk:

1. När Office 365 integrationen aktiverats i Adminportalen för Touchpoint kommer du kunna synkronisera användare med deras kalandrar i Office 360-miljön.
  2. För att synkronisera en användare i växeln klickar du på symbolen med de roterande pilarna.
  3. Användarens kalender är nu kopplas mot växeln.

För att synkroniseringen ska fungera mellan Touchpoint och Office 365  behöver formatet på användarens mobilnummer vara enligt +46 eller 46 utan första nollan i Office 365-miljön.

Exempel: +46701234567 eller 46701234567.

Detta eftersom mobilnumret används som identifierare för att koppla ihop användaren i Touchpoint med rätt användarprofil i Office 365.

För dig som användare i Touchpoint

Genom Touchpoints kalendersynk får du som användare möjlighet att ta del av din Office 365-kalender direkt i Touchpoint-appen. Touchpoint läser in de kommande tre dagarnas kalenderhändelser för att ge dig som användare möjlighet att visa samt planera upp din tillgänglighet utifrån din kalender.

Kalender i touchpoint

När kalenderfunktionen aktiverats i appen kan du välja att låta dina kalenderhändelser styra hänvisning automatiskt eller manuellt per kalenderhändelse.

Genom att klicka på ​Min kalender ​på startsidan och sedan på ​Kalenderinställningar kan du välja att ​Sätt hänvisning automatiskt​. Hänvisningen ​möte​ sätts då på alla nya kalenderhändelser som importeras till Touchpoint. Du kan alltid välja att manuellt lägga till, ändra eller ta bort en hänvisning från ett kalenderevent.

Om användaren ej har accepterat en kalenderhändelse eller har markerat den som ”Tillgänglig” i Outlook visar Touchpoint händelsen utan någon förvald hänvisning.

Bra att känna till​:

• Icke accepterade eller preliminära kalenderhändelser i Outlook läggs in utan hänvisning i Touchpoint.
  • Kalenderhändelser som markerats som ”Free” i Outlook importeras alltid utan hänvisning i Touchpoint.
  • Touchpoint Kalendersynkronisering är en envägs läsning där information från Office 365 förs över till Touchpoint, inte från Touchpoint till Office 365.