Hantera externa kontakter

Externa kontakter ger dig möjlighet att hantera kontakter som är gemensamma inom företagets växel men som inte är användare i eller tillhör er växel. Det kan exempelvis vara nummer till en resebyrå, taxifirma eller extern IT-support. Administratören i växeln lägger till och tar bort externa kontakter, de tillagda kontakterna blir sedan tillgängliga för alla företagets användare via appen.

Så här lägger du till en extern kontakt:

1. Börja med att logga in i ​adminportalen​ för Touchpoint.
  2. Gå till Externa kontakter i vänster menyrad.
  3. Välj sedan ​Lägg till en ny extern kontakt.
  4. Fyll i de fördefinierade fälten med informationen kring kontakten.
  5. Klicka sedan på ​Lägg till​.
  6. Klart!

Så här lägger du till flera externa kontakter:

1. Börja med att logga in i ​adminportalen​ för Touchpoint.
  2. Gå till Externa kontakter i vänster menyrad.
  3. Välj sedan Lägg till eller ändra flera externa kontakter samtidigt.
  4. Klicka på ​Hämta mall (en excel-fil hämtas).
  5. Öppna excel-filen och fyll i de fördefinierade fälten med informationen kring kontakterna. Spara sedan excel-filen och gå tillbaka till adminportalen.
  6. Ladda upp excel-filen med dina kontakter genom att klicka på Bläddra. Välj sedan excel-filen du sparat och klicka på Ladda upp.
  7. Klart!

​​​​​​​Så här redigerar du flera externa kontakter:

1. Börja med att logga in i ​adminportalen​ för Touchpoint.
  2. Gå till Externa kontakter i vänster menyrad.
  3. Välj sedan Lägg till eller ändra flera externa kontakter samtidigt.
  4. Klicka på ​Exportera externa kontakter (en excel-fil hämtas).
  5. Öppna excel-filen och redigera önskade uppgifter kring kontakterna. Spara sedan excel-filen och gå tillbaka till adminportalen.
  6. Ladda upp excel-filen med dina kontakter genom att klicka på Bläddra. Välj sedan excel-filen du sparat och klicka på Ladda upp.
  7. Klart!

Så här tar du bort en eller flera externa kontakter:

1. Börja med att logga in i ​adminportalen​ för Touchpoint.
  2. Gå till Externa kontakter i vänster menyrad.
  3. Välj Ta bort markerade kontakter i rullistan.
  4. Markera den eller de kontakter som du önskar ta bort.
  5. Klicka på Genomför (denna åtgärd går inte att ångra).
  6. Klart!