Tvåfaktorsautentisering för Telia Smart connect

Tvåfaktorsautentisering ser till att det bara är du som kan komma åt och logga in på ditt konto. När du loggar in i webbgränssnittet eller i appen för första gången på en ny enhet krävs både ditt lösenord och en fyrsiffrig verifieringskod. Koden skickas automatiskt till dig via sms eller e-post beroende på vald tvåfaktorsmetod. I den här guiden beskriver vi hur du väljer tvåfaktorsmetod i webbgränssnittet och appen.

Via webbgränssnittet:

1. Logga in i webbgränssnittet för Telia Smart connect.

2. Gå till Min Profil (användarikonen högst upp i högra hörnet).

3. Här hittar du 2-faktormetod och möjlighet att välja önskad verifieringsmetod. Välj mellan:

• Kod via sms
  • Kod via e-post

4. Klart!

Ditt val har nu sparats och kommer vara ändrat till nästa gång du loggar in. Gör du inget val, får du verifieringskoden via sms.

Via appen:

1. Öppna eller logga in i appen.

2. Gå till Min Profil (användarikonen högst upp).

3. Välj 2-faktormetod.

4. Du får nu möjlighet att välja önskad verifieringsmetod. Välj mellan:

• Kod via sms
  • Kod via e-post

5. Klart

Ditt val har nu sparats och kommer vara ändrat till nästa gång du loggar in. Gör du inget val, får du verifieringskoden via sms.