Överför samtal i appen för Telia Smart connect

Med appen Smart Connect är det enkelt för dig som användare i växeln att flytta ett pågående samtal till en kollega eller valfri kontakt i telefonboken.

Så här överför du ett samtal:

1. Öppna Smart connect-appen under det pågående samtalet.

2. Du kommer nu automatiskt hamna under fliken Favoriter i appens företagskatalog (en favorit är en kontakt du markerat med en stjärna i appen). Ligger inte kontakten du önskar koppla till som favorit kan du välja mellan följande:

• Interna - Användare/Kollegor i växeln.
  • Köer - Svarsgrupper och huvudnummer.
  • Kontakter - Tillagda kontakter i växeln samt kontakter från telefonens telefonbok.
  • Externt - Knappsats, slå in valfritt nummer.

3. Välj den kollega eller kontakt du önskar överföra samtalet till.

4. Du får nu tre val:

• Överför - Samtalet överförs till vald mottagare. Om mottagaren inte svarar återgår samtalet till dig.
  • Utan retur - Samtalet överförs till vald mottagare. Om mottagaren inte svarar hanteras samtalet efter mottagarens valda inställningar för tillgänglighetsstatus.
  • Assisterad - Samtalet med inringaren pausas och du får möjlighet att tala med mottagaren innan du väljer att koppla över samtalet.

5. Klart!