Hantera besked för Telia Smart connect

Funktionen besked är i många fall en viktig del växeln och ger dig möjlighet att lägga till och spela in meddelanden som ger inringaren viktig information. Det kan exempelvis vara ett meddelande som talar om att ni har kö, telefonigångens öppettider eller knappval vid menystyrning. I den här guiden beskriver vi hur du hanterar och spelar in besked.

Logga in i webbgränssnittet

För att hantera och spela in besked behöver din användarprofil ha rollen administratör i växeln.

Du gör dina inställningar genom att logga in i webbgränssnittet för Telia Smart connect.

Ladda upp eller spela in ett nytt besked

1. Gå till huvudmenyn högst upp till vänster och välj Administration.
  2. Välj Telefoniinställningar.
  3. Öppna Visuell Admin.
  4. Välj Ljudfiler i den högra menyraden.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Välj kategori för ljudfilen du vill ladda upp eller spela in (I fliken Kategorier kan du lägga till nya kategorier som är relevant för ditt besked. Exempelvis Öppettider, Köbesked eller Menyval).
  7. Har du redan en förinspelad ljudfil som du vill ladda upp klickar du på Lägg till ljudfil. Välj sedan ljudfilen du vill lägga till och klicka på Ladda upp. Önskar du istället spela in ett nytt besked kan du göra det genom att ange telefonnummer i rutan under Inspelning via telefon och sedan klicka på Ring upp. Ljudfilen kommer lagras med filnamnet "Inspelning" och gällande datum/klockslag. Inspelningen avslutas genom att du lägger på samtalet.
  8. Klart!

Hantera ljudfiler

1. Gå till huvudmenyn högst upp till vänster och välj Administration.
  2. Välj Telefoniinställningar.
  3. Öppna Visuell Admin.
  4. Välj Ljudfiler i den högra menyraden.
  5. Klicka på Redigera.

Byt namn på besked:

1. Välj fliken Ljudfiler.
  2. Klicka på inspelninges filnamn och redigera namnet.
  3. Klicka på valfri yta inom Redigera-rutan för att spara.
  4. Klart!

Byt kategori för besked:

1. Välj fliken Ljudfiler.
  2. Under Kategori klickar du på rullisten för det besked du önskar redigera.
  3. Välj önskad kategori.
  4. Klart!

Ta bort besked:

1. Välj fliken Ljudfiler.
  2. Klicka på kryss-ikonen till höger om beskedet du önskar ta bort.
  3. Bekräfta ditt val.
  4. Klart!