Byt nätverksnamn och lösenord – Technicolor EWA 1330 (F1)

I den här guiden beskriver vi hur du byter nätverksnamn och/eller lösenord på din router.

Technicolor EWA 1330 (F1)

F1-router

Steg 1: Logga in

Se till att du är ansluten mot din Technicolor EWA 1330 (F1) med en dator, mobiltelefon eller surfplatta. Öppna sedan en valfri webbläsare och skriv in 192.168.1.1 eller http://teliagateway.lan i adressfältet. Du kommer då hamna på en inloggningssida som vill att du anger användarnamn och lösenord.

Användarnamn: User (förinställt).
Lösenord: Hittar du på baksidan av routern och benämns som
Web admin password.

Steg 2: Genomför ändringar

1. Välj Advanced interface.

2. Klicka på Wireless.

3. Välj det nätverk i menyn som du vill ändra nätverksnamn och/eller lösenord för.

4. Ange nya uppgifter i önskade fält.

• SSID name - Ange det nya nätverksnamnet du önskar byta till.

• Wireless Password - Ange det nya lösenordet du önskar byta till.

Lösenordet måste vara minst 8 tecken, men vi rekommenderar att du väljer ett lösenord med minst 20 tecken. Försök även blanda stora och små bokstäver tillsammans med siffror för ökad säkerhet.

5. Klicka på Save.

6. Klart! Ditt nätverksnamn och/eller lösenord är nu ändrat.

OBS! När du byter nätverksnamn eller lösenord på ditt wifi behöver du logga in på nätverket med dina enheter på nytt.

Vill du hellre prata med oss?

Om du inte hittar det du söker, kan du slå en signal till oss istället. Vi finns här och svarar på dina frågor måndag till fredag klockan 08–18.