Nätverk som tjänst

Har ni tappat bort både kartan och kompassen på er resa till molnet?

Det är ni inte ensamma om. Nu är det på tiden att er verksamhet lämnar IT-utmaningarna bakom sig. Låt oss modernisera ert företags nätverk, säkerhet och konnektivitet. Låt oss hjälpa er att ta fram en hållbar strategi som gör den där resan tryggare och bekvämare.

Välkommen att bli molninriktad

 • Eget globalt nät

  Ett sammanhängande kontorsnät och en ansvarig leverantör

 • Skalbart och flexibelt

  Lägg till och ta bort funktioner i ditt kontorsnät utan att installera ny hårdvara

 • Bred ICT-portfölj

  Vi är en stabil partner med 168 års erfarenhet i branschen

   

En skakig resa till molnet?

Stadigt på jorden

Med oss som partner blir vägen tydlig

Sedan 1853 har vi sett till att folk når fram till varandra. Vi har inte stått bredvid när den tekniska utvecklingen ägt rum –  vi har varit med att leda den.

Och det gör vi än idag. Nu tillsammans med Cygate har vi stärkt och breddat oss ännu mer. Med Telia och Cygate som din molnpartner är du trygg att ta din egen resa vidare. När du behöver nätverk, säkerhet och konnektivitet i Sveriges bästa nät så finns vi här.

På samma sätt som vi funnits här sedan 1853.

Våra lösningar

Effektiv konnektivitet

För varje dag som går blir uppkopplingen en mer kritisk infrastruktur för samhället. Men i takt med att uppkopplingen blir allt viktigare blir cyberhoten allt fler och allt allvarligare.

Rätt uppkoppling möter upp det ökade behovet av stabilitet, flexibilitet och hög säkerhet samtidigt som det även öppnar upp för ett mer hållbart samhälle som även är mer kostnadseffektivt.

Det här är Effektiv Konnektivitet.

Från lyx till grundförutsättning

Infrastrukturen för datatrafik har kanat ner för Maslovs behovstrappa i rekordfart. Från att ha varit något lyxigt och spännande har en stabil uppkoppling blivit en förutsättning för allt från övervakning av fläktsystem till att betala bussbiljetten. Uppkopplingen är som bäst när den inte märks och när vi kan ta den för given oavsett vad vi ska göra.
 

Omsätt teknik till nytta

Att omsätta smart teknik till nytta i verksamheten kan vara komplicerat och utmanande. Man kan inte förvänta sig att alla ska hålla koll på alla delar av den underliggande infrastrukturen och hur den fungerar. De flesta vill helst slippa hålla koll på brandväggar, virusskydd, överbelastningsskydd och säker datahantering. Det är helt okej – för den kunskapen har vi och vi hjälper gärna till. 

En uppkoppling som håller måttet

Upptäck våra lösningar idag

Kritisk kommunikation

I varje digitaliserad verksamhet krävs ett nätverk att lita på för att den dagliga aktiviteten ska fortlöpa. Men det finns tillfällen och situationer när ett stabilt nät är helt kritiskt.

Kommunikation som inte når fram kan innebära stora intäktsbortfall eller än värre kan konsekvenserna vara livsavgörande.

Det här är kritisk kommunikation.

Vad kostar ett avbrott?

Under 2019 motsvarade den svenska e-handeln 87 miljarder kronor. En siffra som motsvarar 55 procent av den totala tillväxten inom sällanköpshandeln.

Samtidigt som e-handel möjliggör ett större och mer varierat utbud för fler personer och att säljare når en större marknad än tidigare så är konkurrensen stenhård.  Ett avbrott i en aktiv e-handel innebär ofta intäktsbortfall och i värsta fall förlorar man en kund till en konkurrent.

Den gamla sanningen om exakt hur mycket en sekunds långsammare laddtid kostar i förlorad konvertering är fortfarande sann. Men idag är en långsamt laddande site inte bara ofördelaktigt i konkurrenssyfte utan en hygienfaktor som måste vara på plats. 

När avbrottet kan kosta liv

2018 inträffade 1479 allvarliga olyckor inom tillverkningsindustrin, då räknar vi med anmälda olyckor med fler än 14 sjukdagar per år och bransch. En utsatt bransch, med stor risk för olycksfall är gruvindustrin där ras och explosioner kan utgöra värsta tänkbara scenario.

Att kunna avgöra exakt var både maskiner och människor finns i varje ögonblick kan vara en fråga om liv och död i en farlig miljö. Till exempel för att säkra nödstopp så att arbetare inte kommer för nära maskiner i drift, och dels i händelse av en olycka.

5G förändrar spelplanen

Upptäck våra lösningar idag

Vill du veta mer?

 • Fonus Vi satsar digitalt

  När kommunikationen behöver fungera utan störningar.

  Läs mer
 • Björn Borg Wifi i butiken

  En möjlighet att smälta samman det digitala- och fysiska kundmötet

  Läs mer
 • McDonald's Snabbt och stabilt

  När även den minsta fördröjning kan leda till tappad produktivitet och intäkter

  Läs mer