Telia DNS

Ett eget domännamn är en viktig tillgång på internet. Med våra DNS-tjänster hanteras ditt domännamn tryggt och säkert.

Kvinna arbetar med mobilt bredband på tåg.

Slipp tänka på driften av ditt domännamn

Med Telia DNS slipper du köpa och underhålla egen utrustning – eller skaffa dig den specialkompetens som krävs för att konfigurera DNS. Du får en enkel, trygg och stabil lösning med mycket hög tillgänglighet och kvalitet.

  • Säker lagring i Sverige

    Din data lagras i säkerhetsklassade anläggningar på olika platser i Sverige.

  • Effektiv administration

    Du administrerar ditt domännamn i en användarvänlig kontrollpanel.

  • Paket för alla behov

    Vi har en lämplig DNS-lösning för alla typer av verksamheter.

Beställ DNS från Telia här.

Knappen öppnar ett formulär där du kan göra din beställning av DNS från Telia.

DNS-tjänster från Telia

DNS standard

Grundtjänsten Telia DNS Standard passar dig som vill ha en enkel DNS-hantering av dina domännamn, oavsett vilken toppdomän ditt domännamn ligger under.

149 kr/år

DNS sekundär

Tillvalstjänsten Telia DNS Sekundär är en mer avancerad lösning för dig som har egen DNS-drift, men som vill ha ökad tillgänglighet och säkerhet för ditt domännamn.

240 kr/år

DNS revers

Telia DNS Reversdelegering vänder sig bara till dig som är ansluten till Telias nät och som har egna, publika IP-adresser. Din baklängesdomän ligger på Telias namnservrar.

599 kr/år

DNS revers-delegering

Telia DNS Reversdelegering vänder sig bara till dig som är ansluten till Telias nät och som har egna, publika IP-adresser. Hanteringen av din baklängesdomän delegeras till namnservrar utanför Telia.

Kontakta oss för offert.

Är du redan kund hos oss?

Då kan du logga in i kontrollpanelen och hantera dina DNS-ärenden.

Ett domännamn är en unik benämning i domännamnssystemet som är registrerat på en viss innehavare. Normalt är detta registrerat direkt under toppdomänen, exempelvis under .se. I vissa fall sker dock registreringen en nivå längre ner, exempelvis under .co.uk. Ofta bygger domännamnet på ett företags-, produkt- eller personnamn. Domännamn förenklar användningen av internet.

Översta nivån i det hierarkiskt uppbyggda domännamnssystemet. Varje land har en egen nationell toppdomän, i Sveriges fall heter den .se. Dessutom finns generiska toppdomäner såsom .com, .net och .org. Nya toppdomäner introduceras successivt på marknaden.

Namn eller resurser som läggs in under ett domännamn i DNS-trädet. Kan bland annat användas för att ge olika geografiska eller organisatoriska enheter inom företaget egna beteckningar utan att behöva registrera flera domännamn. Exempel: ett lokalkontor i Sundsvall tilldelas subdomänen "sundsvall" och får därmed domännamnet sundsvall.foretag.se.

En registrar är ett företag eller en organisation som är ackrediterat för att bedriva försäljning av domännamn inom utvalda toppdomäner. Telia är registrar för ett flertal toppdomäner vilket innebär att du via oss kan registrera domännamn under bland annat .se, .com, .net, .org, .eu och .nu.

För att begära reverse-delegering behöver du kontakta oss på e-post. Ange företagsnamn, telefon samt anläggningsID till din internetaccess, tillsammans med aktuella namnservrar, samt tilldelat IP-nät med prefix. Skicka beställningen till support.doman@telia.se.