Energibolagens roll i kommunernas digitalisering

Exklusiv förhandstitt på rapport från PWC - Energibolagens roll i kommunernas digitalisering

Sverige digitaliseras. 98 procent av svenska hushåll ska ha 1 Gbit/s i uppkoppling till år 2025. Miljontals prylar kommer att kopplas ihop och interagera med varandra över det som kallas sakernas internet. En helt ny värld står för dörren. Hur ser energibolagen på sin roll för att digitaliseringens möjligheter ska tillvaratas i samhället, idag och i framtiden? Inom vilka områden finns den stora utvecklingspotentialen? Hur ser man på framtiden, samarbeten och ekonomin?

För att undersöka detta har PWC, på uppdrag av Telia, intervjuat  personer på ledande befattningar i majoriteten av de kommunägda energibolagen. PWC kommer även att ge sin bild av hur en förändrad fibermarknad och nya möjligheter med IoT ritar om marknaden för energibolagen.

Seminariet livesänds från Telias studio i Solna den.

Ladda ner rapport

Agenda

08.30: Rapportpresentation: Vem gör vad i en smart kommun? Om energibolagens roll i kommunernas digitalisering – Anna Elmfeldt, PWC

09.00: Panel & Frågor – Anna Elmfeldt, PWC, Göran Thessén, VD C4 Energi, och Magnus Leonhardt, Strategi- och innovationschef Telia Sverige.

Moderator: Fredrik Rendel, kommunikationschef Telia Infra

Varmt välkommen!

Om du vill ställa frågor till panelen så mejla anders.moller@teliacompany.com.