KOSTNADSKONTROLL DATA UTLAND

Kostnadskontroll Data Utland är ett skydd mot hög kostnad för dataförbrukning utanför EU/EES. Tjänsten innebär att du under en månad kan surfa upp till en förutbestämd beloppsgräns. Som grundnivå ligger en EU-bestämd beloppsgräns på €50, för närvarande 560 kr exkl. moms. Du kan byta till högre nivåer via sms om du vill surfa mer, men du kan inte stänga av kostnadskontrollen helt.

Om spärren för kostnadskontroll slår till stoppas din möjlighet för fortsatt mobilsurf innevarande månad. Den 1:a månaden efter återställs beloppet automatiskt till senast vald beloppsgräns och du kan surfa igen.

Det som räknas in under kostnadskontrollen är surf som löper med ett pris/MB samt surfbegränsningen per dygn inom Surf Abroad, läs mer om Surf Abroad.

Det som INTE räknas in under kostnadskontrollen är priset för tjänster eller extra surf du valt att köpa. Exempelvis räknas inte köp av Surfpaket eller köp av extrasurf inom Surf Abroad in under Kostnadskontroll Data Utland.

Vid beställning av alternativa beloppsgränser anges dessa inkl. moms. Skicka nedan beställningsord via sms till kortnummer 4466.

Beställningsord Beloppsgränser
KDU Start 700 kr (EU krav på nivå €50 exkl. moms)
KDU 1000 1 000 kr
KDU 2500 2 500 kr
KDU 5000 5 000 kr
KDU 10 000 10 000 kr

  • Kostnadskontrollen i sig har ingen avgift
  • Tjänsten är inget du behöver välja utan ligger på ditt abonnemang
  • Du kan ändra ditt belopp om du vill fortsätta att surfa om spärren slagit till
  • Om du väljer att ändra nivå fortsätter denna nivå att gälla tills du ändrar till annan nivå
  • Kostnadskontrollen fungerar på samma sätt oavsett surf i mobil/surfplatta/dator