Överför samtal via softphone för Telia Smart connect

Med tillvalet Softphone är det enkelt för dig som användare i växeln att flytta ett pågående samtal till en kollega eller valfri kontakt i företagskatalogen. Du kan välja att göra det inloggad i webbgränssnittet eller via desktopappen Softphone Webb.

Så här överför du ett samtal i webbgränssnittet:

1. Logga in i webbgränssnittet för Telia Smart connect.

2. Välj kontakt i företagskatalogen (högra rutan).

3. Du får nu tre val:

• Med retur - Samtalet överförs till vald mottagare. Om mottagaren inte svarar återgår samtalet till dig.
  • Utan retur - Samtalet överförs till vald mottagare. Om mottagaren inte svarar hanteras samtalet efter mottagarens valda inställningar för tillgänglighetsstatus.
  • Assisterad - Samtalet med inringaren pausas och du får möjlighet att tala med mottagaren innan du väljer att koppla över samtalet eller gå tillbaka.

4. Klart!

Så här överför du ett samtal i Softphone Webb:

1. Öppna desktop-appen på din dator.

2. Gå till Företagskatalog.

3. Välj den kontakt du vill koppla till.

4. Du får nu tre val:

• Med retur - Samtalet överförs till vald mottagare. Om mottagaren inte svarar återgår samtalet till dig.
  • Utan retur - Samtalet överförs till vald mottagare. Om mottagaren inte svarar hanteras samtalet efter mottagarens valda inställningar för tillgänglighetsstatus.
  • Assisterad - Samtalet med inringaren pausas och du får möjlighet att tala med mottagaren innan du väljer att koppla över samtalet eller gå tillbaka.

5. Klart!