Skapa ett gästnätverk

Skapa ett separat gästnätverk. Användare av gästnätverket kommer åt Internet, men kommer inte att kunna koppla upp sig mot, eller se innehåll, på ditt nätverk.

För att kunna göra inställningarna måste du ha en nätverkskabel inkopplad mellan din dator och din gateway. Om du inte har en kabelanslutning: Koppla en nätverkskabel från datorns nätverksuttag till något av uttagen Ethernet 1, 2, 3 eller 4 på din gateway.

 1. Skriv in adressen ”http://192.168.1.1” i adressfältet. Tryck på Enter.

  192.168.1.1
 2. Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som användarnamn (Viktigt med stort A) och skriv in lösenordet som står på undersidan av din router (Access key). Klicka OK för att logga in.
   

  Inloggningsruta trådlös router
 3. Startsidan visas. Välj Extra trådlös i menyn till vänster. Du kan alltid komma tillbaka till startsidan genom att klicka på Start överst i menyn.

  Välj Extra trådlös
 4. Kryssa i rutan ”Gränssnitt aktiverat”. Sidan uppdateras med ett antal nya val och fält som skall fyllas i för att aktivera gästnätverket.

  Kryssa i rutan
 5. Skriv in ett eget nätverksnamn, välj krypteringsmetod och ange en krypteringsnyckel. Vi rekommenderar att du inte inaktiverar krypteringen då obehöriga i så fall kan använda ditt nätverk. Klicka på knappen Använd för att spara inställningarna.

  Inställningar för gästnätverket

Spara eller dela den här guiden

Ange din e-post så mejlar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.emailStatusMessage}}

Ange ditt mobilnummer så skickar vi en länk till den här guiden.

{{shareGuideController.model.smsStatusMessage}}

SÖK SUPPORT