Koppla in mobilt bredband med ZTE MF297D

Det här behöver du:

• ZTE MF297D med tillhörande strömadapter.
  • Simkort (Nano).

Den här inkopplingsguiden gäller även för modellen ZTE MF286D.

1. Sätt i simkortet Sätt i simkortet på undersidan av routern. Kortet fjädras in och klickar till när det sitter korrekt.
  2. Anslut routern till ett eluttag

Anslut strömkabeln till ett eluttag, samt till routern. Routern kommer att starta per automatik.

Tips! Placera enheten vertikalt för bättre prestanda och användarupplevelse.

3. Anslut dig till routern

Du hittar nätverksnamnet och lösenordet på routerns undersida om du önskar ansluta dig med wifi. Koppla annars in din enhet med nätverkskabel till någon av de grå LAN-portarna på routerns baksida.

Installationen är klar och du ska nu kunna surfa med ditt mobila bredband.

4. Kommer du inte åt internet?

I vissa fall kan simkortet vara låst och då behöver du ange en pinkod för att kunna börja surfa. Pinkoden anger du i routerns webbgränssnitt.

Så här gör du:

1. Anslut dig mot routern (wifi eller nätverkskabel).
    2. Öppna valfri webbläsare.
    3. Skriv in 192.168.32.1 i adressfältet.
    4. Ange lösenord som du finner på routerns undersida (Website Password) och klicka på Logga in.
    5. Ange pinkoden som du finner på baksidan av simkortsbrickan och klicka på Verkställ.

Installationen är klar och du ska nu kunna surfa med ditt mobila bredband.