Öppna portar i wifi-routern F1

Här hittar du instruktioner för hur du öppnar portar i din Technicolor EWA 1330 och känd som wifi-routern F1.

1. Logga in på din router

Se först till så att du är ansluten till wifi-routern du vill öppna portar i. Öppna sedan valfri webbläsare och skriv in 192.168.1.1 eller http://teliagateway.lan i adressfältet. Du kommer då hamna på en inloggningssida som vill att du anger användarnamn och lösenord.

Användarnamn: Är redan förinställt och är User.

Lösenord: Finner du på wifi-routerns baksida och benämns som Web admin password.

2. Klicka på Advanced interface.
  3. Klicka på WAN Services.
  4. Klicka på Add new IPv4 port mapping.

5. Fyll i fälten

Name - Skriv in applikationen eller spelets namn.

Protocol - Välj TCP och/eller UDP beroende på vilka portar du vill öppna.

WAN port & LAN port - Skriv in de portar du vill öppna för applikationen eller spelet. Båda fälten måste fyllas i även om det bara är en port som ska öppnas.

Destination IP - Välj vilken enhet i ditt nätverk som du vill att portöppningen ska gälla för.

När du är klar, klicka på + (add) till höger.