Koppla in mobilt bredband med usb-modem

Om du har en Mac räcker det att dubbelklicka på ikonen för usb-modemet. För Windows går du igenom stegen.

Innan du börjar

Har du ett usb-modem installerat sedan tidigare bör du avinstallera det innan du påbörjar installationen av det nya.

1. Windows 8 och Windows 10

Gå till Inställningar i högermenyn och klicka på nätverksikonen. Välj därefter Mobilt bredband. Välj nätverket och Anslut. Ange pinkod om det behövs.

2. Öppna upp ditt usb-modem och stoppa i ditt simkort

Du ser hur du gör detta i handboken för ditt usb-modem.

3. Koppla in usb-modemet i ett usb-uttag på din dator
  4. Dubbelklicka på skrivbordsikonen

När modemet sitter i dyker en ikon upp på datorns skrivbord. Dubbelklicka på ikonen för att starta installationen.

5. Nu öppnas webbsidan med inställningar

När installationen är färdig öppnas strax din vanliga webbläsare och dirigerar om till sidan Inställningar.

6. Ange din pinkod

Skriv in pinkoden. Om du inte vill logga in med pinkod i framtiden kan du välja att avaktivera den.