Flytta Telia E-legitimation till en annan dator

Så här gör du för att föra över din e-legitimation till en annan dator med windows.
Du måste först exportera din e-legitimation från den datorn som e-legitimationen finns på.
Sedan kan du importera den till den nya datorn.

Exportera

Importera

Den dator som du önskar flytta din e-legitimation till behöver ha Net iD installerat. Du kan ladda ner programmet på: www.telia.se/eleg.

Starta utforskaren/den här datorn och leta reda på Net iD som i steg 1 i guiden.

1. Starta utforskaren/den här datorn och leta reda på Net iD i C:\program\Netid
    (i86 om man har 64-bitars OS)
    Dubbelklicka sedan på iidxadm.exe för att starta Net iD.

2. Markera din e-legitimation och gå in i menyn Aktivitet

3. Välj Filbaserade enheter och sedan Exportera.

4. Välj vart du vill spara din e-legitimation och klicka sedan på Spara.
    E-legitimation finns nu sparad på det ställe du valt att spara den. Nu kan du flytta på den till en annan dator via t ex ett USB minne.

5. I menyn Aktivitet välj Filbaserade enheter och sedan Lägg till.

6. Leta reda på din sparade e-legitimation och välj Öppna.

7. Tryck OK om du vill spara e-legitimation i det föreslagna namnet. Du kan även skriva in ett nytt om du vill.

8. Tryck OK för att slutföra importen. Din e-legitimation kan nu användas som vanligt på den nya datorn.