Erbjudande

TELIA SENSE

GE DIN BIL ETT NYTT LIV

Telia Sense för din bil ger dig 4G-wifi, smarta servicetjänster från våra partners och full kontroll över din bil — allt via en app i mobilen. Det gör bilägandet enklare, säkrare och roligare. Och det här är bara början, ännu fler funktioner kommer med tiden.

Telia Sense går att beställa från och med den 1 november.

 • WIFI I BILEN

  Anslut din telefon eller surfplatta till 4G-wifi och streama musik och film.

 • HA KOLL PÅ BILEN

  Se exempelvis var din bil står parkerad och få varningar om den störs.

 • SMARTA TJÄNSTER

  Få påminnelser om besiktning, hitta din närmaste verkstad – och mycket mer.

Erbjudande

SKÖT ALLT I APPEN

Se på en karta var din bil står parkerad, håll koll på resehistorik, få varningar vid låg batterinivå och påminnelser om däckbyte. Dessutom får du tillgång till flera smarta servicetjänster och erbjudanden med våra partners – direkt i din app.

LUGN OCH RO I BAKSÄTET

Bilresan blir mycket roligare med wifi i hela bilen. Anslut telefoner och surfplattor och surfa, streama musik och film. I abonnemanget ingår 20 GB surf per månad, vilket motsvarar ungefär 20 timmar streamad tv. Självklart kan du köpa till extra surf vid behov, till exempel vid långresor.

Erbjudande
Erbjudande

VAR HAR DU PARKERAT BILEN?

Se på en karta var din bil står parkerad och få en varning om den lämnar parkeringen. Vi har även ett åverkansalarm som skickar pushnotiser till din mobil om någon eller något gör åverkan på din bil, till exempel parkeringsskador.

SERVICETJÄNSTER FÖR ETT ENKLARE BILÄGANDE

Med våra partners Bilia och Bilprovningen kan vi erbjuda smarta servicetjänster som underlättar ditt bilägande. Fler partners kommer att tillkomma – bland andra Folksam och Viking. 

Erbjudande

Dags för service? Med Bilia i Telia Sense får du snabb och smidig kontakt, hittar närmaste verkstad och får en översikt av Bilias tjänster.

Boka service med ett knapptryck
Hitta din närmaste Bilia-verkstad
Ta del av erbjudanden och tjänster

Med Bilprovningen i Telia Sense får du påminnelser när det är dags för besiktning och du kan enkelt boka tid.

Boka besiktning och se dropin-tider
Hitta närmaste station via kartan
Få goda råd inför besiktningen

Erbjudande

 KOM IGÅNG MED TELIA SENSE

 • LADDA NER APPEN

  Ladda ner appen Telia Sense från App Store eller Google Play.

 • PLUGGA IN I BILEN

  Plugga in hårdvaran i bilens OBD-port och följ instruktionerna i appen.

 • GE DIG UT!

  Upptäck alla möjligheter med Telia Sense.

VANLIGA FRÅGOR

Hur använder jag Telia Sense för din bil?

För att kunna använda tjänsten behöver du beställa hårdvaran på telia.se, ladda ner Telia Sense-appen från App store eller Google play samt aktivera ditt abonnemang i appen.  Med Telia Sense får du ett enklare bilägande eftersom du får viktig information om din bil direkt till din mobil. Du får informationen via mobilnätet oavsett hur långt bort du är från din bil.  Alla funktioner förutom wifi används innan och efter bilresan, vilket innebär att du inte behöver titta på din mobil under resan. Bilens wifi är aktivt under färd så att dina passagerare kan surfa, spela spel eller streama musik och film.

Kan tjänsten användas av flera personer samtidigt?

Du kan ladda ner och använda Telia Sense-appen på flera mobiler samtidigt, så länge som du loggar in med samma användarnamn och lösenord. Du kan inte registrera flera olika användare på samma Telia Sense-abonnemang, men wifi kan användas av flera mobila enheter samtidigt.

Kan flera bilar kopplas till samma abonnemang?

Nej. Endast en bil i taget kan vara kopplad till ditt Telia Sense-abonnemang.

Kan jag flytta med hårdvaran mellan olika bilar?

Nej. Tjänsten är kopplad till den bil som är registrerad för tjänsten. Om du vill flytta hårdvaran till en annan bil rekommenderar vi att du avslutar tjänsten och gör en ny registrering av tjänsten för den nya bilen.  Om du väljer att flytta hårdvaran till en ny bil utan att registrera denna för tjänsten så finns det risk för att hela eller delar av tjänsten inte fungerar

I vilka länder kommer Telia Sense att fungera? Fungerar tjänsten utomlands?

Telia Sense fungerar i svenskregistrerade personbilar som kör inom Europa. Ditt wifi kan endast användas i Telias nät i Norden och Baltikum och notiser om parkeringsförbud kan förnärvarande bara användas i Stockholms stad.

Hur bra är täckningen?

Telia Sense använder Telias mobilnät och hur bra täckning du får med Telia Sense beror på mobilnätstäckningen på den aktuella platsen där din bil befinner sig. Signalstyrkan visas i appen under ”Wifi”.

Vem får tillgång till den data som samlas in från min bil?

Det är du som kund som äger datan som samlas in samt bestämmer vem som ska få tillgång till datan. Ingen data samlas in eller delas utan att du som kund givit ditt uttryckliga godkännande.

Kommer Telias partners ha tillgång till den insamlade datan?

Ingen data samlas in eller delas utan att du som kund har givit ditt uttryckliga godkännande. Det betyder att du bestämmer vilka partners som du vill dela din data med. I appen väljer du vilka servicetjänster du vill använda och först då samlas den datan in och delas med den specifika partnern.

Vilka mobiler kan köra Telia Sense-appen?

För att kunna använda Telia Sense behöver du en mobil med iOS 8 eller senare, alternativt Android 4.03 eller senare.

Kan alla bilar använda Telia Sense?

Telia Sense är framtagen för att fungera i bilar tillverkade efter 2001 med bensin som drivmedel samt bilar tillverkade efter 2004 med diesel som drivmedel. Telia Sense är inte avsedd att användas i elbilar eller hybrider.

HUR FUNGERAR...

wifi?

För att ansluta dina mobila enheter till bilens wifi går du till listan över tillgängliga nätverk där du ser nätverksnamnet. Under ”Wifi” i appen hittar du namnet på nätverket samt lösenordet. Wifi är endast tillgängligt när bilen är igång och du kan ansluta upp till 5 enheter samtidigt. Hastigheten beror på Telias mobilnätstäckning på den aktuella platsen och antalet anslutna enheter.

körjournalen?

I körjournalen ser du samtliga resor som gjorts med bilen under tiden som bilen varit kopplad till Telia Sense. Du ser klockslag för resan och resans sträcka. Du kan enkelt markera jobbresor genom att klicka på portföljsymbolen i appen. Du kan även exportera dina resor i Excelformat och skicka till din e-postadress. Med körjournalen förenklar du din rapportering av tjänsteresor till Skatteverket när du deklarerar.

notiser för positionslarm?

Positionslarm skickas som notis till din mobiltelefon om bilen flyttar sig från platsen där den står parkerad. Du aktiverar själv positionslarmet när du behöver eller vill ha det.

notiser för åverkanslarm?

 Åverkanslarm skickas som notis till din mobiltelefon om någon gör åverkan på din bil, som till exempel att någon stöter i den när den står parkerad.

notis om parkeringsförbud?

Notis om parkeringsförbud skickas till din mobiltelefon om din bil verkar stå parkerad där parkeringsförbud gäller eller där parkeringsförbud gäller på grund av städdag. För tillfället fungerar notiser om parkeringsförbud endast i Stockholms stad.

notis om låg batterispänning?

Notis om låg batterispänning skickas till din mobiltelefon om bilens batterispänning understiger ett visst värde och du riskerar att inte kunna starta bilen.