Konfigurera e-post Outlook 2013

1. Om det är första gången du startar Outlook 2013 så möts du av följande bilder.
    Klicka Nästa på dessa och gå till steg 2 i guiden.

2. Om du redan har startat Outlook 2013 kan du klicka på Arkiv (1) uppe i det vänstra hörnet.
    Därefter klickar du på Lägg till konto (2)

3. Välj Manuell konfiguration eller ytterligare servertyper och klicka därefter Nästa.

4. Välj Pop eller IMAP och klicka därefter Nästa.

5. Fyll i dina uppgifter enligt nedan:

Ditt namn: Det namn du vill skall stå som avsändare för e-post du skickar.
    E-postadress: Din e-postadress.
    Kontotyp: Typ av konto som du vill konfigurera, POP3 eller IMAP (Vi rekommenderar IMAP).
    Server för inkommande e-post: mailin.telia.com
    Server för utgående e-post (SMTP): mailout.telia.com
    Användarnamn: Din e-postadress.
    Lösenord: Ditt lösenord.

Klicka sedan på Fler inställningar.

6. På fliken Utgående server, bocka i rutan Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering. Se till att valet Använd samma inställningar som på servern för inkommande e-post är valt.
    Klicka sedan på fliken Avancerat.

7. På fliken Avancerat, ser du till att inställningarna är enligt följande:

Inkommande server: mailin.telia.com
    IMAP-port: 993 med SSL, 143 utan SSL
    POP3-port: 995 med SSL, 110 utan SSL
    Utgående smtp-server: mailout.telia.com
    Smtp-port: 465 med SSL
    Smtp-autentisering: På

8. Du kommer då tillbaka till denna bild. Klicka på Nästa för att komma vidare.

9. Nu får du se följande bild där dina inställningar testas. Stämmer inställningarna så får de två testerna (1) gröna bockar. Får de inte det är något fel. Gå i så fall tillbaka och dubbelkolla inställningarna. När du passerat testerna kan du klicka på Stäng (2).

10. Du bör nu få upp denna bild som visar att ditt e-postkonto blivit tillagt korrekt. Klicka på Slutför.

11. Bra att veta

Om du har problem med ditt e-postprogram eller andra tekniska inställningar som inte är kopplade till Telias tjänster kan du kontakta vår Premiumsupport för hjälp via e-post/telefon.