Aktivera Spotify

I den här guiden får du hjälp att komma igång med Spotify. Följ enkla instruktioner och börja spela den musik du önskar. OBS! All nyförsäjlning och förändring av Spotify är temporärt säljstoppat fr. o.m 31 mars.

Kom igång med Spotify

Följ aktiveringslänken

När du har beställt Spotify Premium eller Spotify Familj från oss får du ett mejl med en länk för aktivering av tjänsten. Klicka på länken, då kommer du att skickas till Spotify. Länken finns även på Mitt Telia under ditt Spotify-abonnemang.

Skapa ett Spotify-konto eller aktivera ett befintligt

Du kan välja att skapa ett nytt Spotify-konto eller använda ett befintligt Spotify Free-konto. Om du i dagsläget betalar för Spotify Premium eller Spotify Familj direkt till Spotify behöver du först avsluta det abonnemanget, här kan du läsa om hur du gör.

Nytt konto – lämna dina uppgifter

Fyll i de uppgifter som efterfrågas och som är obligatoriska, välj användarnamn och lösenord, ditt personnummer, ditt postnummer och din e-postadress.

1. Godkänn Spotifys användarvillkor och sekretesspolicy

2. Klicka på Aktivera

3. Logga in i appen

Nu kan du öppna Spotify-appen och logga in.

Om någon av dina familjemedlemmar har Spotify Premium från Telia sen tidigare behöver betalningen för denna tjänst avslutas. Du avslutar den enklast genom att logga in på Mitt Telia.

Användare som betalar Spotify Premium direkt till Spotify via till exempel ett kontokort kan bjudas in direkt utan att behöva nedgradera kontot till Spotify Free. De kommer automatiskt bli en del av familjen när den förbetalda perioden för premiumkontot upphör, 1–30 dagar senare.

Tänk på att det kan ta upp till 30 dagar att nedgradera från Spotify Premium till Free beroende på vilken dag i månaden prenumerationen tecknades. Debiteringen avslutas dock direkt i dessa fall. Om familjemedlemmen har Spotify i en kampanj kommer övergången till Spotify Free att ske efter kampanjens utgång.

Hur du går tillväga för att bjuda in till Spotify Familj hittar du på Spotify.

Du administrerar medlemmar för ditt Spotify Family-konto via Spotify.

Mitt Telia

Via Mitt Telia kan du se och hantera alla dina abonnemang och tjänster.

If you prefer you can have the app in English.