Erbjudande

10 HETA TIPS FÖR
DIN NYA TV-TJÄNST

Gör dig redo för att upptäcka din nya tv-värld! Här listar vi tio i topp för tv-tjänsten, helt enkelt det som våra kunder gillar mest. Smarta, praktiska och underhållande tips. Vi hoppas du får en tv-upplevelse utöver det vanliga.

Mycket nöje!

TOPPLISTAN

1. Streama var du vill med Play+

Glöm långtråkiga resor och tjafset om fjärrkontrollen hemma i tv-soffan. Med vår streamingtjänst Play+ kan du titta på tv var och när du vill, på flera skärmar samtidigt. När du har tv från Telia ingår det mesta av ditt tv-utbud i Play+ utan extra kostnad, som gör att du kan se tv och hyra film direkt i surfplattan, datorn eller mobilen. Sedan kan du självklart köpa till fler kanaler och tv-paket om du vill.

Streama från Play+ till tv-skärmen? Javisst, med Chromecast/AirPlay och Apple TV (gen 4) kan du det. Du ansluter helt enkelt surfplattan, mobilen eller datorn till din tv, startar igång favoritprogrammet och lutar dig tillbaka.

Mer om Play+

2. Streama när det passar dig

Många av dina kanaler har playtjänster, som vi har samlat på ett ställe i tv-tjänsten. Du når dem enklast via knappen ”Menu” på fjärrkontrollen. Med playtjänsterna kan du streama en stor del av de program som sänds i dina kanaler, ofta hela säsonger. Skillnaden mot att titta enligt tablån är att du kan titta, pausa och spola när du vill, utan extra kostnad.

Mer om våra playtjänster

3. All underhållning på samma ställe

Med tv från Telia har du verkligen alla förutsättningar för en maximal tv-upplevelse. Oavsett om du föredrar sport, filmer eller serier så har vi det – samlat på ett och samma ställe. Du kan enkelt lägga till Viasat, C More och HBO Nordic för många härliga tv-stunder, på dina villkor.

Nu får du även tillgång till YouTube och Netflix i din tv, om du har vår senaste tv-box. För Netflix loggar du antingen in med befintliga kontouppgifter eller köper streamingtjänsten direkt i tv:n. Superenkelt. Och förutom att den nya tv-boxen är snygg så kan du ställa den precis var du vill eftersom den är trådlös och styrs via Bluetooth.

Mer om våra tv-boxar

4. Gör din tv trådlös

Sladdhärvor och långa kablar därhemma? Inte längre. Med trådlös tv överför du bild och ljud trådlöst genom att installera en sändare och en mottagare för din tv. Några knapptryck bara, så är det klart. Nu tittar du på tv med samma höga hastighet och hdtv-kvalitet som om sladden satt i. Och har du flera tv-apparater, eller vill förlänga räckvidden på ditt wifi, kan du köpa till extra mottagare.

Läs mer och beställ

Få ut ännu mer av trådlös tv! Har du en surfplatta, dator eller mobil som stödjer frekvensen för trådlös tv, kan du få högre surfhastighet eftersom den här frekvensen inte är lika vältrafikerad. Prova att söka upp den på wifi så får du se. Nätverksnamn och lösenord står på baksidan av din mottagare.

5. Mobilen som fjärrkontroll

Tappat bort fjärrkontrollen? Inga problem, styr tv:n med mobilen istället. Med appen Zappa kan du byta kanal som om din mobil vore vilken fjärrkontroll som helst.

Ladda ner appen Zappa

6. Hyr en riktigt bra film

Unna dig lite extra spänning, drama eller romantik i tv-soffan. Med fjärrkontrollen kommer du direkt till Sveriges största filmbutik, med 5000 populära titlar. Tryck på ”Menu” och välj ”Filmbutiken”. Sök själv eller välj någon av filmerna på topplistan. Sedan kan du titta, pausa, spola och återkomma till filmen i 48 timmar på kanalplats 0. Vi bjuder dig som är ny tv-kund på en fri film, den kommer upp som val när du letat upp den film du vill se i Filmbutiken.

Mer om hur du hyr film

7. Din smarta fjärrkontroll

Visste du att din fjärrkontroll kan göra mer än att bara byta kanal? Det finns bland annat en minnesknapp för de två senaste kanalerna och en direktknapp för att hyra film eller snabbspola i ett program. Prova, så vågar vi nästan lova att du upptäcker minst en smart funktion som du inte trodde fanns.

Mer om fjärrkontrollen

8. Tv i flera rum

Självklart ska du kunna njuta av dina favoritkanaler i ett rum till därhemma. Allt du behöver göra är att beställa ett tvillingabonnemang, så får du tillgång till samma kanaler även i din andra tv så länge den har en egen tv-box. Du som har tv via fiber kan beställa upp till fyra tvillingabonnemang.

Se vad du kan få på Mitt Telia
Mer om tvillingabonnemang och priser

9. Köp en fristående sportupplevelse

Du som älskar sport kan med pay-per-view köpa enskilda matcher direkt med fjärrkontrollen. Bara att bänka sig framför dina favoriter – här finns matcher från Fotbollsallsvenskan, Hockeyallsvenskan, SHL och Speedway.

Tryck på ”Menu”, välj ”Pay-per-view”, ”Sport”, den sändning du vill se och tryck på ”OK”.

10. En digital tv-guide

Nu slipper du bläddra i tidningar för att se när favoritprogrammen sänds. Tryck på fjärrkontrollens gula knapp och du får full överblick över alla program som visas i dina kanaler. Finns det dessutom en ►-ikon bredvid titeln, gör det inget om du kommer in sent i programmet. Bara att trycka på ”OK” så startar programmet om från början.

Mer om tv-guiden