Erbjudande

FÅ UT MAXIMALT AV DITT NYA ABONNEMANG

Surfa och ring i hela EU/EES för samma pris som hemma. Självklart surfar du också fritt på sociala medier.

Så mycket mer än bara ett mobilabonnemang

Det ingår så mycket mer i ditt mobilabonnemang än samtal, meddelanden och surf. Upptäck hur mycket som ingår i det du precis köpt.

Nyheter

Nu surfar du fritt på sociala medier i Europa
Med Telia surfar du fritt på några av de största och mest populära sociala medietjänsterna - Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp, Twitter, Kik, Pinterest, VIber, LINE och Welcome App - utan att din surfmängd påverkas. Fri surf Sociala medier gäller i EU/ESS länder.

Läs mer om Fri surf Sociala medier

Surfa och ring i Europa för samma pris som hemma

Surfa och ring i hela EU/ESS för samma pris som hemma och slipp oron för höga kostnader. Roaming Europa ingår för dig som är privatkund och har mobilabonnemang hos Telia.
 

Läs mer om Roaming Europa

Dela med familjen

Dy kan dela ditt abonnemang med din familj genom att lägga till Mobilanslutningar för 149 kr/mån per anslutning. Alla får så klart egna nummer och ni delar på surfen. Obegränsade samtal och meddelanden ingår så klart. Ett bra alternativ om du väljer några av våra mer surfvänliga abonnemang.

Läs mer och skaffa Mobilanslutning


 

Obegränsat med samtal och meddelanden

I ditt abonnemang ingår det obegränsat med samtal och meddelanden inom Sverige till ett fast pris. Du har inga uppkopplingsavgifter och du väljer själv den surfmängd som passar dig.

Beroende på vilken variant av abonnemang du har får du också tillgång till våra wifi-zoner.

Behåll den surf du inte använt med Surfpott

I slutet av varje månad kan du behålla surfen du inte använt i din pott. Surfpotten används sedan när månadssurfen tar slut. Du kan som mest ha upp till 100 GB i din Surfpott. Surfpott ingår när du väljer abonnemang med 20 GB eller mer.

Läs mer om Surfpott

Använd mobilen i Europa till samma pris som hemma

Slipp oron för höga roamingkostnader på resan. Nu ringer du och skickar meddelanden mellan länder inom EU/ESS och till Sverige för samma pris som hemma, dock inte från Sverige. Du surfar också som hemma med det som ingår i din månadssurft, men som mest 20 GB/månad.

Läs mer om surfa som hemma
 

Uppkoppling i världsklass med 4G

I ditt abonnemang surfar du med 4G i högsta möjliga hastighet. Vårt mobilnät är vår stolthet och vi investerar årligen mycket pengar på att fortsätta kunna hålla en hög kvalitet. Vi har nu 4G-täckning på över 90% av alla platser i Sverige.

Här hittar du bästa täckning

Support dygnet runt

Du har tillgång till support dygnet runt via våra guider, dagtid via chatt, e-post och telefon. Du väljer vad som passar dig bäst.

Kom igång med hjälp av våra guider
Läs mer om hur du kan kontakta oss

Om fakturan

Här kan du hitta frågor och svar som hjälper dig med frågor kring din faktura från Telia.

Har du valt betalsätt?

Passa på att anmäla e-faktura och autogiro direkt på Mitt Telia. Komplettera autogirot med e-faktura så slipper du pappersfakturan. Byt idag på Mitt Telia.

Så här beställer du e-faktura

Delbetalning av mobil

Du som valt att delbetala din mobiltelefon, surfplatta eller tillbehör gör det via TeliaSonera Finance. Du kommer att varje månad få en faktura från dem, vilket gör att du får två fakturor totalt – en för mobilabonnemanget och en för din hårdvara. Vi rekommenderar e-faktura för att spara miljön.

Mer information om delbetalning hittar du här

Kom igång

Vi hoppas att du ska ha mycket glädje av ditt nya abonnemang. På våra supportsidor har vi samlat tips, lösningar och svar på de vanligaste frågorna.

Nedan har vi samlat det viktigaste för dig.

Läs din e-post i mobilen

Självklart tar du med dig din e-post i mobilen!

Inställningar för hur du får dina e-postmeddelanden till din mobil hittar du i våra mobilguider. Välj din mobilmodell och klicka sedan på "Meddelanden". Under "E-post" hittar du både inställningar för olika typer av e-postkonton och Telias e-posttjänst.

Kom igång med e-post i mobilen

Surfa via wifi

Wifi hemma
Har du wifi hemma kopplar du enkelt upp din mobil till det.

Välj din mobilmodell och klicka sedan på "Anslutningar". Under "Wi-fi" hittar du inställningar för hur du ansluter din mobil till ett wifi.

Anslut din mobil till ett trådlöst nätverk

Telia Wifi
Tjänsten Telia Wifi ingår i de abonnemang som innehåller 4 GB surfmängd per månad eller mer. Anslut din mobil till nätverket "Telia wifi 1x", då loggas du automatiskt in via sk. simkortsautentifiering.

Vill du ha ditt användarnamn och lösenord, skicka ett sms med ordet "wifi" till 4466.

Läs mer om Telia Wifi
Läs mer om hur du kommer igång och använder tjänsten

Kom igång med Spotify via Telia

Spotify ge dig tillgång till obegränsat med musik. Spotify Premium ger dig möjlighet att lyssna på musik inte bara i datorn utan även i mobilen, surfplattan och i tv:n.

Om du inte får ha ditt Spotify Premium ifred kan du skaffa Spotify Famiilj – en skräddarsydd lösning för dig som är kund till oss där upp till fem familjemedlemmar kan använda Spotify på en och samma gång.

Läs mer och beställ Spotify Premium
Läs mer och beställ Spotify Familj

Har du Telia Spotify Premium eller Familj knutet till ditt mobilabonnemang behöver du aktivera tjänsten innan du kan börja lyssna på musik i mobilen.

Om du redan har Spotify flyttar du över ditt konto till oss. Du behåller så klart dina användaruppgifter och alla dina spellistor.

Kom igång med Spotify via Telia
Bjud in till Spotify Familj

Kom igång med Storytel via Telia

Njut av tusentals ljud- och e-böcker i din mobil och surfplatta. Du kan välja allt från deckare till romaner och biografier, både bästsäljare och mer nischade titlar.

Läs mer och beställ Storytel Unlimited
 

Har du Storytel Unlimited knutet till ditt mobilabonnemang behöver du aktivera tjänsten innan du kan börja lyssna och läsa böcker i mobilen.

Om du redan har Storytel flyttar du över ditt konto till oss. Du behåller så klart dina användaruppgifter och alla dina böcker.

Kom igång med Storytel via Telia

Kom igång med Readly via Telia

Med Readly får du tillgång till obegränsad läsning av välkända svenska och internationella magasin i din surfplatta och mobil. Här finns något för alla smaker och intressen.

Läs mer och beställ Readly

Har du Readly knutet till ditt mobilabonnemang behöver du aktivera tjänsten innan du kan börja läsa magasin i din surfplatta och mobil.

Om du redan har Readly flyttar du över ditt konto till oss. Du behåller så klart dina användaruppgifter och alla dina magasin.

Kom igång med Readly via Telia

Kom i gång med Play+

Titta på din favoritserie eller hyr en film när det passar dig. Med Play+ har du med dig dina playtjänster, vår filmbutik och vanlig tv i din mobil, surfplatta och dator. Basinnehållet kostar dig inget men du kan enkelt bygga ut det med samma tv-paket som du har hemma om du har tv från Telia eller med det tv-paket du själv vill ha, t.ex. världens bästa tv-serier från HBO.

Läs mer och beställ Play+ Start

Appen Play+
Titta på tv och film i din mobil och surfplatta med hjälp av appen Play+. Hämta för iPhone/iPad, Android och Windows Phone.

Kom i gång med Play+ via Telia

Ta hjälp av våra mobilguider

I våra mobilguider hjälper vi dig att komma igång och ser till att du hittar alla smarta funktioner med en gång! Här finns även felsökningstips och teknisk information för våra vanligaste mobiltelefoner.

Hitta din modell

Tips

Vi har tagit fram tips som kan hjälpa dig med det lilla extra för ditt mobilabonnemang.

1. Säkerhetskopiera din mobil

Har du bytt mobil och tappat dina kontakter, dina bilder och meddelanden? Gör inte om det – glöm inte att backa upp din mobil.

Här beskriver vi hur du gör. Och du, det fungerar på samma sätt om du har en surfplatta.

2. Starta om

Din mobil mår bra av att startas om med jämna mellanrum. Ta för vana att börja eller sluta dagen med att stänga av mobilen helt och sedan slå på den igen. På så vis uppdaterar sig simkortet och mobilen mot mobilnätet och säkerställer bästa kontakt.

Om du upplever att samtal inte kommer fram eller att det tar lång tid att få eller skicka sms/mms – starta om mobilen. En fullständig omstart är alltid första steget i en felsökning, så börja med det innan du kontaktar oss vid problem.

3. Ta med mobilen utomlands

När du åker utomlands och tar med dig din mobil är du gäst i en annan operatörs nät, och det betyder att det inte är samma priser som hemma, med undantag av när du besöker länder inom EU och EES. I de länderna använder du mobilen till samma pris som hemma i Sverige.

Ska du på semester eller ut och resa utanför EU/EES rekommenderar vi dig tjänsten Vecka Världen.

Läs mer om Vecka Världen

Vad kostar det att ringa, surfa eller skicka meddelanden i världen? Vi hjälper dig att komma igång och använda våra mobila tjänster när du åker utomlands.

Support för mobila tjänster utomlands

4. Ta det säkra före det osäkra

Telia Försäkring
Försäkra din nya mobil! Telia Försäkring erbjuds dig som har eller skaffar ett abonnemang i samband med att du köper en ny mobil. Om köpt en ny mobil och missat att teckna en försäkring så är du välkommen in till någon av våra butiker senast 14 dagar efter ditt köp för att lägga till försäkringen.

Vår försäkring täcker bland annat skador, stöld och förlust och vi bjuder på de första tre månaderna.

Läs mer om Telia Försäkring

F-Secure Safe
Med F-Secure SAFE får du ett skydd för alla dina enheter därhemma - mobiler, surfplattor och datorer. Tjänsten är enkel att komma igång med och du anpassar skyddet helt efter dina behov.
SAFE skyddar bland annat mot virus, skadeprogram, intrång, skydd för din personliga information mm. SAFE fungerar med iOS, Android, Windows Phone 8, Mac och PC.

Skydda din mobil

6. Lägg till en surfanslutning

Har du en surfplatta hemma eller funderar du på att skaffa en? Med en surfanslutning har du ett eller flera extra simkort till ditt Komplett-abonnemang så du alltid har hemmets surfplattor eller andra prylar uppkopplad. Perfekt för bilfärder, tågresor och semestrar där du inte har tillgång till ditt wifi hemma.

Läs mer och beställ en surfanslutning
Spana in våra surfplattor

7. Använd mobilen som modem

Vill du dela med dig av surfen i din mobil kan du enkelt använda den som ett modem och den blir då en surfzon. Då kan andra koppla upp sig mot din mobil vilket kan vara bra om du till exempel har täckning men inte din kompis. Du aktiverar funktionen i din mobils inställningar.

Inställningar för hur du gör hittar du i våra mobilguider. Välj din mobilmodell och klicka sedan på “Anslutningar”. Under “Wi-fi” väljer du “Ställa in och använd telefonen som personlig hotspot”.

Använd mobilen som modem

8. App-tips

Mitt Telia
iOS
Android
Windows Phone

Telia Wifi
iOS
Android

Ladda Refill
iOS
Android

Mobilt bankID
iOS
Android
Windows Phone

Swish
iOS
Android
Windows Phone

Readly
iOS
Android
Windows Phone

Storytel
iOS
Android
Windows Phone

Spotify
iOS
Android
Windows Phone

C More
iOS
Android

Telia Play+
iOS
Android
Windows Phone

Instagram
iOS
Android
Windows Phone

Messenger
iOS
Android
Windows Phone

Bankappar

Danske Bank
iOS
Android

Handelsbanken
iOS
Android
Windows Phone

Nordea
iOS
Android
Windows Phone

Nordnet Bank
iOS
Android
Windows Phone

Länsförsäkringar
iOS
Android
Windows Phone

SEB
iOS
Android

SwedBank
iOS
Android

Sparbanken
iOS
Android

F-Secure SAFE
iOS
Android
Windows Phone