Erbjudande

VÄLKOMMEN SOM BREDBANDSKUND

Nu har du många sköna surftimmar framför dig. Men först vill vi ge dig våra bästa tips, för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt nya bredband. Se bland annat hur du surfar snabbare, säkrare och upptäck alla möjligheter du har hos oss.

DIN UPPLEVELSE ÄR DET VIKTIGASTE

Det finns många saker som kan påverka din hastighet. Här har vi samlat tips på hur du surfar så snabbt som möjligt och helt enkelt får ut mesta möjliga glädje av ditt bredband.

Maxa din hastighet

Vi vill att du ska få ut så hög hastighet som möjligt, oavsett om du delar bandbredden med andra eller får ha den för dig själv. För visst är det härligt med full fart på bredbandet när du till exempel både surfar trådlöst och tittar på tv samtidigt.

Hur smidigt det än är att surfa trådlöst ger den trådbundna uppkopplingen med nätverkskabel alltid högre hastighet. Dessutom blir hastigheten högre ju närmare routern du befinner dig. Tänk också på att allt som är anslutet till ditt nätverk påverkar hastigheten. Sök bland annat igenom datorn efter virus med jämna mellanrum och kolla när du uppdaterade ditt operativsystem senast.

Mer om hur du maxar hastigheten

Ett riktigt snabbt wifi

Du är inte ensam om att vilja surfa snabbt med wifi hemma. Upplever du att det går långsamt finns det några knep för att få upp farten. Är ni flera som delar på wifi:t kan det löna sig att byta sändningskanal på routern, förstärka nätverket med en repeater eller uppgradera till en högre bredbandshastighet. Var det länge sedan du fick din router kanske det är dags att byta ut den mot en ny. Placera routern öppet och minst en meter från vitvaror eller elektroniska apparater.

Fler tips i wifi-guiden

Mycket surf under samma tak

När det surfas från både mobiler, surfplattor och datorer påverkas hastigheten. Dessutom samsas ditt och dina grannars nätverk på samma radiofrekvens. Och förutom alla nätverk går dessutom mikrovågsugnar, babymonitorer, Bluetooth och till och med led-lampor på samma frekvens. Så om du bor nära dina grannar och ni alla streamar serier på kvällen, blir det trängsel bland radiovågorna och det går långsammare att surfa.

Din router söker automatiskt upp den frekvens som har minst trafik. Men du kan också testa att ställa in frekvens på egen hand om du tycker att det går långsamt att surfa.

Mer om hur du byter frekvens

Surfa med nya prylar

Vad du surfar med spelar roll. Moderna surfplattor, mobiler och datorer har teknik som stödjer snabb surf. Äldre prylar har också en äldre teknikstandard, utan kapacitet för de höga hastigheter vi surfar med idag. Om du till exempel surfar med en gammal dator kommer det därför inte gå så snabbt, dessutom sänker den hastigheten på alla dina andra prylar, oavsett om de är nya eller inte.

Det är alltid den pryl med äldsta standarden som bestämmer surfhastigheten, så ju modernare surfprylar du har desto snabbare kan du surfa.

Skydda det som är värdefullt

Det finns mycket som kan skada din dator när du surfar och mejlar, därför är det viktigt att du har ett bra skydd mot virus och skadliga program.

Med vår säkerhetstjänst F-Secure SAFE får du ett komplett skydd för både datorer, surfplattor och mobiler. Tjänsten är enkel att komma igång med och du anpassar skyddet helt efter dina behov. Förutom att du får ett heltäckande virusskydd, kan du bland annat utföra dina bankärenden utan oro för bedrägerier, blockera olämpliga sidor för barnen och begränsa deras surftid per dag.

Mer om F-Secure SAFE

Snabb hjälp med supportsidorna

På supportsidorna kan du enkelt felsöka och felanmäla dina tjänster. Vi gör en analys av din utrustning och presenterar förslag på lösningar. Du kan också göra en frisökning och få hjälp av andra användare i vårt forum.

Till våra supportsidor

Wifi-hjälp hemma

Du som vill få hjälp med ditt wifi hemma kan få det. Vi har wifi-tekniker som kan installera routern, hjälpa dig att komma igång och ge bra råd om hur du får ut det allra bästa av ditt wifi. Välj att förbättra det wifi du har eller sätt upp ett helt nytt, teknikern fixar allt.

Mer om wifi installationshjälp

MER ÄN BARA BREDBAND

Du som har bredband från Telia får så mycket mer än bara en surfhastighet. Spana in våra andra tjänster som är kopplade till ditt bredband, som kan göra ditt digitala hem och liv ännu bättre.

Streama var du vill med Play+

Du som har bredband från oss får också tillgång till vår streamingtjänst Play+ som ger dig tv i surfplattan, datorn och mobilen. Se på program och serier när de sänds enligt tv-tablån eller använd playtjänsterna när det passar dig. Självklart kan du även hyra film via Play+.

Mer om Play+
 

Rabatt på mobilt bredband

Slösurfa i parken, låt barnen spela i bilen eller streama i sommarstugan. Nu när du har fast bredband hos oss får du 50 kr rabatt varje månad när du köper mobilt bredband med 12, 24 eller 40 GB/mån. Beställ nytt eller byt ditt gamla mobila bredband på telia.se så bjuder vi dessutom på startavgiften värd 250 kr.

Beställ eller byt mobilt bredband

Musik, magasin och böcker

Hos oss finns underhållningen nära dig dygnet runt om du bara vill och orkar. Köp Spotify Premium och du kan lyssna obegränsat på all världens musik i mobilen, surfplattan, datorn och tv:n. Är ni flera musikintresserade därhemma finns Spotify Familj, lägg till upp till sex användare och njut av att få ha de egna låtlistorna i fred.

Gillar du att läsa? Vad bra. Readly ger dig skön läsning av välkända svenska och internationella magasin i surfplattan eller mobilen. Känner du lässugna familjemedlemmar eller vänner kan du dessutom dela ut fyra konton.

Är du mer av en bokmal kan du läsa eller lyssna på tusentals böcker i surfplattan eller mobilen med Storytel. Här kan du bland annat få personliga boktips, lyssna i offlineläge och enkelt växla mellan att lyssna och läsa.

Mer om Spotify Premium
Mer om Readly
Mer om Storytel