Av: Christer Andersson | Foto: C More/Magnus Ragnvid | 2022-09-01

Många av världens allra bästa fotbollsspelare spelar i UEFA Champions League. Vi bad C Mores expert Vicki Blommé att lista turneringens största stjärnor.

Vägen är lång till finalen i UEFA Champions League, men de 32 lag som nått gruppspelet kommer att göra precis allt för att nå dit. Förra säsongen var det de spanska giganterna Real Madrid som fick lyfta pokalen efter att ha besegrat Liverpool. Vilka går hela vägen säsongen 2022-2023?

Vicki Blommé är fotbollsexpert i Champions League-studion och även expertkommentator för vissa matcher. Om någon har koll på vilka lag som är kan bli riktigt farliga så är det hon. Här är favoriterna till totalsegern och uppstickarna som kan vara värda att hålla ett öga på – allt enligt Vicki Blommé.

Favoriterna

Manchester City

Vickis analys: ”Trots att klubben aldrig vunnit den finaste turneringen tidigare måste City ses som en av favoriterna. Att Pep Guardiolas spel är vägvinnande vet vi sedan länge och det har varit nära. Med värvningen av Haaland får dessutom laget en spelartyp som saknats tidigare och som mycket väl kan vara avgörande.”

Bayern München

Vickis analys: ”Uttåget mot Villarreal i kvartsfinalen förra säsongen var en stor besvikelse för tränare Nagelsmann under hans debutsäsong i klubben, även om den inhemska titeln bärgades. Nu har han fått ytterligare tid att sätta sin prägel på laget och trots Lewandowskis flytt finns det offensiv kraft att räkna med. Värvningen av Mané lovar gott och Musiala har inlett säsongen imponerande.”

Real Madrid

Vickis analys: ”Turneringens gigant genom historien och regerande mästare. Har tappat mittfältskuggen Casemiro, men truppen innehåller fortfarande världens bästa spelare där matcherna avgörs, i straffområdena. Med Karim Benzema längst fram och Thibaut Courtois längst bak finns förutsättningar för att slå alla lag, igen.”

Uppstickarna

Barcelona

Vickis analys: ”Ett förändrat Barcelona som trots ekonomiska svårigheter förbättrat sin trupp avsevärt under sommaren, inte minst med Lewandowskis intåg. Lyckas Xavi få ihop den individuella briljansen till ett komplett lagbygge kan Barcelona redan denna säsong nå toppen igen.”

Paris Saint-Germain

Vickis analys: ”Nu ska klubben med ett stjärngalleri av spelare göra ett nytt försök att nå sin första Champions League-titel. Senaste säsongerna kantas av jobbiga uttåg och en finalförlust. Kan nye tränaren Galtier vara den som får ut maximalt av trion Mbappé, Messi och Neymar?”

Så här följer du UEFA Champions League.

Matcherna i UEFA Champions League kan du se via de linjära kanalerna TV4 Fotboll, Sportkanalen och TV4 Live 1-4. Du kan även streama matcherna via Telia Play och TV4 Play-appen. Varje matchkväll sänds Målextra Live som startar 18.40 - där kan du hänga med på samtliga arenor i de pågående matcherna och där du får de hetaste höjdpunkterna och alla mål. 

Du kan se alla aktuella tider för alla sändningar på teliaplay.se

Rekommenderade tv- och streamingpaket för UEFA Champions League.  

Här bjuder vi på lite fotbollsfakta så att du hänger med i snacket under matcherna. 

Intressant? Här hittar du mer fotbollsfakta att ta del av mellan matcherna.