Av: Adam Tingman

Som vanligt väntar en hel del stormatcher redan under gruppspelet i UEFA Champions League. Malmö FF, som ska försvara de svenska färgerna, möter redan under gruppspelet både Juventus och Chelsea. Här följer grupperna:

Grupp A

Manchester City
Paris Saint-Germain
Leipzig
Club Brugge

Kommentar: En tuff grupp. Manchester City och PSG är favoriter. Men tyska Leipzig, med Forsberg i laget, är inte ofarliga och kan skrälla. Club Brugge får det tufft.

Grupp B

Atlético Madrid
Liverpool
Porto
Milan

Kommentar: Möjligtvis dödens grupp. Alla lagen har chansen att gå vidare. Men Liverpool och Atlético Madrid får nog bära favoritskapet. Zlatan Ibrahimovics Milan slår ur underläge, men har kapaciteten och traditionen.

Grupp C

Sporting CP
Dortmund
Ajax
Beşiktaş

Kommentar: Klurig och tight grupp. Dortmund, Sporting och Ajax är alla med och tävlar. Mest spännande att se blir i alla fall Erling Haaland i Dortmund. Den unge norsken är en målskytt utan dess like.

Grupp D

Internazionale
Real Madrid
Shakhtar Donetsk
Sheriff

Kommentar: På förhand är så klart både Real Madrid och Inter klara, men Shaktar Donetsk har snott segrar från storlag tidigare. Tyvärr blir Sheriff nog en strykpåse i det här gänget.

Grupp E

Bayern München
Barcelona
Benfica
Dynamo Kyiv

Kommentar: Också en otroligt spännande grupp med starka uppställningar rakt igenom. Barcelona har tappat Messi och därmed tappat lite av själen. Men bör ändå vara favoriter tillsammans med Bayern München.

Grupp F

Villarreal
Manchester United
Atalanta
Young Boys

Kommentar: Med  nyförvärvet Ronaldo i laget ska United vara med att utmana om titeln. Men varken UEFA Europa League-mästarna Villarreal eller Atalanta är några enkla motståndare. Schweizarna Young Boys får nog mest jobba för att hålla siffrorna nere.

Grupp G

LOSC (Lille)
Sevilla
Salzburg
Wolfsburg

Kommentar: Franska mästarna Lille ställs, i de här sammanhangen, mot ett ganska mediokert motstånd. Sevilla, med Ludwig Augustinsson i laget, får ses som de främsta kombattanterna om gruppsegern.

Grupp H

Chelsea
Juventus
Zenit
Malmö

Kommentar: Tur eller otur i lottningen för Malmö? Ja, det går att diskutera. För vilka stormatcher som väntar på Malmö stadium i höst. Först ut är Juventus. Men att räkna med mer än något skrällpoäng mot Zenit är att lägga ribban för högt.

UEFA Champions League

UEFA Champions League har bytt hemmaplan och flyttat in hos Telia och C More. Vi är stolta över att erbjuda världens vassaste klubblagsfotboll, och bjuder på lite fotbollsfakta så att du hänger med i snacket under matcherna. Här är de olika grupperna.

Telia

C More

Viaplay

Nu ingår UEFA Champions League i vårt bästa sportpaket

All Sport från Telia, C More och Viaplay 599 kr i månaden

Intressant? Här hittar du mer fotbollsfakta att ta del av mellan matcherna.